Nytt album: Ännu vidare!
Postad 12:19 9/4 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release

10 april är officiell releasedag för nya akustiska albumet - men redan nu kan de digitalt frälsta lyssna på Spotify!

Då är det alltså äntligen dags - Adolphson & Falk släpper sin uppdaterade akustiska skiva Ännu vidare! Bortsett från nio av låtarna från Vidare så bifogar man även två uppdaterade akustiska versioner, sju låtar som inte har getts ut akustiskt tidigare - plus den helt nya låten Det handlar om oss som funnits ute digitalt ett tag och som har hörts en del på Sveriges Radio de senaste veckorna. Bland de nya akustiska låtarna finns Mr. Jones maskin som finns med på plattan eftersom ni besökare på adolphsonfalk.com röstade fram den som den låt ni helst ville höra akustiskt inspelad! Bra jobbat! Officiellt släpps albumet imorgon, 10/4, men sedan igår finns möjlighet att lyssna på Spotify.

Att få fram ett nytt album är inte alltid helt smärtfritt. Istället för att föra över ljudfilerna till fabriken via Internet så beslöt bandet att skicka ner sin master på fysisk CD. Tyvärr var budbilen som skulle ta skivan den sista biten från godsterminal till fabrik med om en olycka på vägen, och lasten, inklusive den första mastern på Ännu vidare slukades i lågor. Ingen information om det blev några personskador, men snacka om att uttrycket "att bränna en CD" fick ny innebörd... En ny master sammanställdes prompt av Dagge Lundquist, och ett par veckor senare var albumet ett faktum - och nu landar det alltså i butikerna imorgon.

Vi på adolphsonfalk.com har provlyssnat, och gillar det vi hör. I princip är det liveversionerna från den senaste sommarens konserter som gäller på de nya versionerna, i vissa fall varsamt utfyllda med lite slagverk signerade Dagge Lundquist, och på Någon har det slunkit in en liten elgitarr också. Annars är det precis så nära och intimt som vi är vana vid från konserterna. Tomas, Anders, Hasse och Mankan är bra samspelta, och inspelningskvalitén är mycket hög. Mina personliga favoriter är Mr. Jones maskin och den sorgligt underskattade Våga igen, där Mankan visar vad han går för. Det handlar om oss, Över tid och rum och Bakgård kommer sedan tätt inpå, följt av alla andra. Det är bra, helt enkelt. Vilka är dina favoriter?

Inom kort återkommer vi med en tävling där vi tänkte lotta ut både albumet och singeln - håll koll! Grattis Tomas, Anders och vänner till ännu ett solitt album!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln