Adolphson & Falk Live på Blidösund 10/6 2013
Postad 18:01 17/6 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto, Recension

För prick en vecka sedan ikväll gav vi oss ut på kryss tillsammans med Blidösundsbolaget och Adolphson & Falk.Vi smyger oss på Anders, Hasse, Tomas och Mankan under soundcheck inför förra måndagskvällens konsert, årets första spelning på fantastiska s/s Blidösund. Som brukligt är när A&F spelar, så var det i princip fullsatt - 195 betalande gäster trotsade den gråmulna och duggiga eftermiddagen och fick sig en trevlig kväll ombord; och som alltid blev stämningen allt högre ju längre kvällen gick.

Spelschemat är lite ombyggt sedan sist vi såg dem - några låtar har trillat bort, och två andra hade akustisk premiär - singlarna "På jakt" (från "Indigo") och "Ta den kärlek du kan få" (från "Samling") var välkomna tillskott till repertoaren. I "På jakt" släppte Hasse Loelv loss den lilla bluesdemon som han bär inom sig, och det blev riktigt bra drag - när publiken har vant sig vid den så kommer den oundvikligen att bli en favorit. (Dessutom fick vi i försnacket äntligen bekräftat att det är samma Johnny i både "På jakt" och "Stockholmsserenad", någonting som jag vet att flera har undrat...) "Ta den kärlek du kan få" är förhållandevis okänd om man jämför med en del andra av deras låtar, men den har sen den kom varit en av mina favoriter. Tomas och Anders framförde den tillsammans, utan stöd av Hasse och Mankan, som första låt i andra akten; och det var skön stämsång från herrarna (som alltid). En riktigt bra version av en riktigt bra låt, helt enkelt.

I andra akten provade bandet något nytt. Som Tomas uttryckte det "Vi har ju så otroligt mycket gemensamt med Bruce Springsteen - vi är lika gamla, har spelat lika länge och så, så nu tänkte vi se till så att vi har ännu mer gemensamt - vi ska nämligen spela en hel platta rakt igenom!" Till publikens stora förtjusning så kom sedan hela albumet "Med rymden i blodet" i rätt ordning, och efter att "5:e Avenyn" klingat ut så drog man ytterligare paralleller till kändisar - den här gången The Beatles, som nästan gjort sig kända för att inte ta med sina hit-singlar på albumen - precis som Adolphson & Falk gjort (eller snarare, inte gjort) med "Blinkar blå"... som självklart då blev "bonusspåret" innan det var dags för extranummer och landstigning. Totalt fick vi med oss 25 låtar under kvällens två timmar på scenen.

Peter Ortvik på Frontface Magazine (som för övrigt publicerade en personlig intervju med bandet för ett par veckor sedan) satt bra till och fotograferade, och resultatet av hans bilder ser du här! Ni som missade den här turen har en chans till i september, och jag kan inte nog rekommendera det om ni inte har sett dem ombord förut - det är alltid en härlig stämning! Passa på att boka i god tid, dock - biljetterna brukar gå åt! Passa på nu när de inte gör någon storturné i sommar - väl mött i september!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln