Adolphson & Falk live i Tuna kyrka 3/7 2014
Postad 18:00 14/7 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto

Vi tog en liten tur norrut, och där hittade vi en fin kyrka - och i den hittade vi Adolphson & Falk!


Efter en något gråtrist dag i stora delar av Medelpad sprack molntäcket upp framåt kvällen och vackert belägna Tuna kyrka, utanför Matfors och ganska exakt två mil från Sundsvall, slog upp portarna för årets första konsert i serien Musik i sommarkväll. Adolphson & Falk var artisterna som fick äran att dra igång säsongen.


Den något låga förköpsnivån till trots så lockade vädret till slut ut cirka åttiofem musikintresserade personer till kyrkan. Åldrarna var som sig bör blandade, och väntan var spänd när bandet gjorde sig klara för spelningen i sakristian.


Dags så att premiärköra Tuna kyrkas nyinstallerade ljudanläggning i skarpt läge. Hasse spelade kvällen till ära "unplugged" på kyrkans stora flygel, och ljudet anpassades efter det. Mankan körde som vanligt sin bas genom egen förstärkare, så bara Tomas och Anders gitarrer, Hasses dragspel och sången behövde köras genom mixern. Akustiken, som alltid i kyrkor, var helt klart maffig och gav extra rymd till musiken.


En av höjdpunkterna i programmet, som var något förkortat, var Mankans intro på Soloviolin som idag var längre än vanligt och bjöd på stora glidningar och hopp. (Efter spelningen, i sakristian, berättade han att han helt enkelt hade spelat fel någonstans i mitten och paniskt var tvungen att traggla sig igenom flera tonarter innan han hittade rätt för att att kunna släppa in Anders och Tomas. Jag kan försäkra dig, Mankan, att det var ingen annan som hörde att det blev fel - och gör gärna liknande fel oftare!)


I tillägg till de mer kända hitsen så fick vi även höra ett par relativt nya låtar - dels den vackra En förunderlig natt från Vita nätter och dels titelspåret från den senaste EP:n Vykort från kontoret.


På grund av den stora flygeln så tror jag nog att Hasse kände sig lite isolerad ute på vänsterkanten, så när det var dags för hans paradnummer på dragspel - Hav - så tog han helt sonika med sig spelet och gjorde de andra sällskap mitt på scenen till allas stora glädje.

På det hela taget en väldigt lyckad konsert, som för mig visade att det går att uppnå samma intima stämning som vi känner igen från Blidösund även i en såpass stor lokal som en kyrka. Även om det var långt ifrån lika trångt i kyrkobänkarna som det brukar vara i stolsraderna på båten så finns närheten ändå där. All information om konserten, inklusive låtlistan, hittar du här.

(Alla foton är tagna av Henrik Lans för adolphsonfalk.com - CC 3.0 BY-NC-ND.)

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln