Live på Stora Teatern 28/11 2014 + TÄVLING!
Postad 19:00 1/12 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Recension, Tävling

En nästan trehundra man stor publik mötte upp när Adolphson & Falk sparkade igång sin vinterturné i Göteborg på fredagkvällen!

Vackert beläget mitt i Kungsparken och intill en av Göteborgs kanaler ligger Stora Teatern som fick stå värd för första stoppet av fyra på Adolphson & Falks vinterturné 2014, arrangerad av Frihamnen Event tillsammans med United Stage. En bra bit över 250 personer (vi väntar på de exakta siffrorna) hade slutit upp för att se bandet framföra sina hits tillsammans med Hasse och Mankan. Senast Tomas och Anders spelade i Göteborg var nästan fyra år sedan - då tillsammans med Greg och Robin - på Musikens hus (recension, info), och det märktes att Göteborgspubliken hade längtat efter kvällens konsert - stämningen var på topp i den vackra salongen.

Totalt 22 låtar fick vi oss till livs (lista här) i en lång, härlig kavalkad av hits. Som man tidigare har testat med på Blidösund så skickade Tomas och Anders under två låtar i mitten (Du låter det ske och Ifrån) ut Hasse och Mankan från scenen och "dekonstruerade" låtarna ännu mer till det skick de en gång skrevs i - när allt som fanns att tillgå var två gitarrer, ett köksbord och sena nätter. Personligen så tycker jag att de nakna akustiska versionerna av de tidigare ganska bombastiska FitzPatrickska arrangemangen ger musiken en ytterligare dimension - båda versionerna lyfter fram olika sidor, men framförallt så tycker jag att både texten och själva sången med dess stämmor kommer fram på ett mycket bättre sätt akustiskt.

Och givetvis, eftersom det snart är dags för jul (första advent föll två dagar efter konserten), bjöd man även på den klassiska Mer jul som första extranummer till publikens stora glädje. Anders berättade historien om hur den kom till och hur den ursprungliga inspelningen gjordes med hjälp av rullbandspelare och sound-on-sound-teknik i en av Sveriges Radios talstudios... (Vem kunde då ana att det skulle bli en så stor framgång?)

På det hela taget en riktigt trevlig konsert - som vanligt, får jag väl säga - med mycket allsång i bänkarna. Som alltid tog sig Tomas och Anders tid att signera skivor och prata med folket efteråt, någonting som alltid är uppskattat.

TÄVLING
Men, kära läsare, jag har ett problem. I princip alla de bilder jag tog under kvällen är oanvändbara av olika anledningar - för ljusa, för mörka, för skakiga, etc; så jag har lärt mig vikten av att kontrollera att jag har dubbla uppsättningar av alla batterier och alla tillbehör med mig nästa gång. För att råda bot på detta så utlyser jag härmed spontant en tävling! Har du bilder från konserten i Göteborg - eller för all del från konserterna Malmö, Karlstad eller Stockholm - som du vill dela med dig av? Skicka isåfall ett mail med adress till en sida där du har lagt upp bilder (antingen en egen sida, ett Flickr-, Facebook- eller Google+-album eller något liknande) och berätta vilken konsert det kommer från, samt ditt namn och adress. Vi utser upp till en vinnare PER KONSERT bland inkomna bidrag som får ett signerat exemplar av CD-singeln Det handlar om oss med posten (alltså totalt max fyra vinnare)! Senast söndag 7/12 vill vi ha ditt bidrag!

Information om tävlingen: Genom att skicka in ett bidrag garanterar du att du har upphovsrätten till bilderna som ingår, samt att du ger adolphsonfalk.com rättigheten att ladda ned bilderna från siten du skickar länken till, varsamt redigera dem och ladda upp dem till våra servrar för att publiceras i samband med recensioner / reportage från konserterna i fråga. Fotografens namn (eller om så önskas alias eller företagsnamn) kommer att publiceras i samband med bilderna. Övriga rättigheter behålls av nuvarande rättighetsinnehavare. Beslutet om vinnare kan ej överklagas.

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln