Fotoreportage från releasepartyt för Vidare
Postad 00:49 18/10 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto, Release

Tisdagen den 17:e oktober bjöd Adolphson & Falk tillsammans med sitt skivbolag Air Music in oss till releasepartyt för nya albumet "Vidare" i Pet Sounds Bars källare på Skånegatan i Stockholm.

Pet Sounds Bar, en av vinnarna i barkategorin av Stockholmpriset 2005, agerade värdar för Adolphson & Falks releaseparty inför albumet "Vidare" som hölls på tisdagkvällen. Nere i källaren i gamla Hannas krogs lokaler samlades några dussin människor för att fira släppet av den nya skivan, och för att få se Herrarna greppa sina instrument och visa vad den nya skivan handlar om. Totalt bjöds vi på nio låtar, åtta från skivan och så försökte man sprida lite publikfriande julestämning i förtid genom att avsluta med "Mer jul", vi kan diskutera om det var nödvändigt eller inte. :)

Några få bilder från kvällen - på grund av att det var ganska trångt och sparsamt belyst på scenen, samt att flera väggar var täckta av blankt kakel, så lämpade sig lokalen inte så värst bra för fotografering, men NÅGRA bilder blev det i alla fall.


Strax innan konserten - Mankans ståbas har lagt sig ner en stund och Anders Takamine står snällt och väntar på att få sätta igång.Tomas och Mankan i full action inför den hugade publiken.Samspel mellan Mankan och Anders. Man kan knappast tro att Mankan bara har varit med i två år; hans kontrabas låter självklar - även om han själv var lite missnöjd med både brus och visst missljud under kvällen. Anders ursäktade det korta avbrottet med kommentaren "Mankan är ju musiker, det är inte vi. Han håller på så här jämt.".Några av de övriga musiker som medverkar på skivan dök upp och de flesta hade med sig sina instrument. Från vänster Patrik Skogh på trumpet, Tomas Adolphson, Per Grebacken på saxofoner och klarinett, Michael Blair på slagverk, Magnus "Mankan" Marcks på kontrabas och så Anders Falk. ("Det är så skönt att ha hjälp - man slipper göra allt själv, och så låter det så mycket bättre.", som Anders sa.)

Michael Blair hade inte med sig sina instrument (han hade "fyra koffertar, två lådor och tre påsar" fulla med instrument med sig till studion enligt Anders), men han klarade sig fint med ett gitarrfodral, ett vinglas, en enkrona och ett visitkort(!). Jag tror att den mannen kan spela på allting som går att slå på. (På albumversionen av "Hav" spelar han bland annat på en navkapsel från en 1963 års Oldsmobile 88.)Det är väldigt tydligt att Tomas och Anders har roligt på scenen, men både Michael och Mankan skrattade gott flera gånger under kvällen och verkade inte direkt vantrivas heller.Peter Månsson heter mannen som tillsammans med Tomas och Anders har producerat skivan, och den som har suttit vid spakarna i sin MIR Studio på Katarina Bangata i Stockholm, ett stenkast från Pet Sounds Bar.


Från de vänliga människorna på Air Music fick vi ett par ex av CDn att lotta ut till våra besökare; Anders, Tomas och Mankan var hyggliga nog att signera dem också. Är du intresserad av att vinna ett signerat ex av albumet "Vidare"? Gå då redan nu och registrera dig i vårt Forum och vänta på vidare instruktioner där!

Jag har suttit och lyssnat på albumet sedan vi kom hem (inne på fjärde varvet nu, tror jag) och allting som har sagts om den är sant. Den enda låten som låter i NÄRHETEN av något vi har hört förut är "5:e avenyn" som ju finns i en akustisk version sedan tidigare, men även den har utvecklats med små förändringar samt kontrabas, trumpet och violin. Små ändringar i fraseringar och stämmor, kombinerat med de nya arrangemangen, gör att alla låtarnas texter har fått en mer central roll och går fram på ett annat sätt. Lyssna till exempel på hur elegant "Ifrån" byggs upp, eller "Stockholmsserenad" - eller den nästintill helt nakna "Ljuset på min väg" där Tomas sång helt bärs upp av Calle Bagges pianospel, hjälpt endast av svag körsång på ett par ställen. Magiskt, helt enkelt.

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln