En liten hälsning från Anders Falk - och en sista studiovideo!
Postad 12:00 5/6 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt, Video

Idag presenterar vi stolt den sista videon från vårt studiobesök i februari - lite körläggning på samma stycke som i videon från i onsdags - och i övrigt lämnar vi i denna artikel över ordet till Anders Falk!

Anders Falk:
Vi närmar oss slutet på mixarbetet av nya albumet! 10 nya sånger som vi släpper senare i höst. Vi siktar på release i början av oktober. Inspelningarna började i november och nu är vi nära slutmålet. Mastering är preliminärbokat till nästa vecka. Sen är det dags att börja jobba med omslag och annat. Det är ganska mycket smått och gott som ska göras vid skivutgivningar allt ifrån ISRC- och EAN-koder till korrekturläsning av all omslagstext. Playground music hjälper oss med distribution och marknadsföring.

Det känns verkligen spännande att få ge ut en ny samling Adolphson & Falk-sånger igen. Det är länge sen vi gjorde ett helt album med bara nytt material, faktiskt 16 år sen sist! Vi har förstås hunnit göra akustiska versioner av våra äldre inspelningar, några enstaka singlar, teatermusik och förra året vårt kontorsprojekt med EP:n "Vykort på kontoret", allt hittar du på Spotify. Men det här smäller förstås högre.

Vi producerar tillsammans med vår gamle vapendragare Dagge Lundquist som sitter bakom spakarna i studion och också ansvarar för hela mixarbetet. Vi har lätt att samarbeta efter alla år som vi jobbat ihop.

Vi har haft ganska många musiker till hjälp den här gången. För oss är det ren underhållning att få utnyttja några av Sveriges bästa musiker och höra våra sånger formas i deras skickliga händer medan vi får tycka och styra och ställa.

Inspelningarna gjordes i Decibel, Dagges hemmastudio. När nästan allt var klart sålde Dagge studion, så vi har avslutat i anrika Atlantis på Karlbegsvägen med blåspålägg och mix. Det kändes härligt och hemmavant. Här gjorde vi "Det svåra valet" 1987. Det kändes nästan som i går eller i alla fall i förrgår. Studioägaren Janne Hansson är sig lik, bara några år äldre, och det gamla fina Nievebordet står där det ska och ger rätt värme åt mixarna. Atlantis är inspelningarnas Mecca här i Sverige. Riktigt kul att få avsluta vårt nya album där.

På måndag ger vi oss ut på vår årliga juniseglats med musikbåten Blidösund. Då levererar vi två timmar med vår musik tillsammans med Hasse Loelv och Magnus Marcks. Då kommer vi bland annat att premiärspela två av våra nya sånger i akterkajutan.

Blidösund börjar bli en stark A&F tradition. Det är ganska många år nu som vi gett oss ut i Skärgården med gitarrerna. Har ni inte prövat en seglats med Blidösund har ni något fint att uppleva. Välkomna ombord om ni har vägarna förbi. Och det brukar alltid vara vackert väder när vi seglar ut från Skeppsbron!

Sommarhälsningar
Från Anders F

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln