Utlandspremiär för A&F - Sarpsborg, Norge!
Postad 10:00 29/8 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Live

För första gången någonsin så ger A&F en konsert utanför Sveriges gränser - i januari börjar invasionen av vårt västliga grannland!

En sak som har stått klar för mig under den tid jag har jobbat tillsammans med norrmän är att de i gemen har väldigt bra koll på svensk populärkultur. I Sverige så stannar medvetandet om norsk 80-talskultur gärna vid Jahn Teigen, Jon Skolmen och Fleksnes - och så Bobbysocks, men de räknas inte riktigt eftersom Elisabeth Andreassen är halvsvenska. (Kommer du ihåg vad den andra medlemmen hette? Nej, just det.) Norrmännen, däremot, har länge matats med svensk TV - de svenska rikskanalerna har sedan decennier ingått i grundutbudet, och därför är det inte ovanligt att mina norska kollegor har bättre koll på svensk TV än vad jag själv har... De som dessutom bor nära gränsen har också kunnat fånga upp terresta signaler - både TV och radio; och det gäller bland annat i Sarpsborg - som nu kommer stå värd för Adolphson & Falk i januari!

Sarpsborg är huvudstad i Østfold fylke och ligger knappa tio mil syd-sydväst om Oslo (cirka en timmes bilväg) och cirka 20 minuter in i landet från gränsövergången vid Svinesundsbron (vilket innebär cirka halvtimmen från Strömstad, en timme från Uddevalla och två timmar från Göteborg). Kommer du längre norrifrån så fungerar även E18 och gränsövergången efter Töcksfors (45 minuter), Årjäng (en timme) eller Arvika (en timme och trekvart).

Förband till A&F är Garbo STHLM som bjuder på klassisk electropop på svenska med mycket energi, och därefter är det dags för Tomas och Anders att inta scenen med sina gitarrer, den här gången som duo. Det finns bara 140 biljetter till spelningen, och arrangören räknar med att det säljer ut. För mer information, kolla Facebook-eventet eller slå upp konserten i spelningsarkivet!

(Och den andra medlemmen i Bobbysocks heter Hanne Krogh.)

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln