Idag släpps Vi är Sirius!
Postad 09:00 1/9 2017 av Henrik Lans.

Adolphson & Falk pyntar i blåsvart och hyllar Sirius med nysläppt låt till deras 110-årsjubileum!

Även om själva 110-årsdagen faktiskt var för några veckor sedan i augusti så firar IK Sirius i Uppsala idag, 1/9, sitt jubileum med stor fest på Saluhallen i Uppsala. Samma dag släpper även Adolphson & Falk, som båda är trogna Sirius-fans sedan 1960-talet, sin andra låt till klubbens ära - uppföljaren till 2010 års Bandy is a Sirius Game - Vi är Sirius!


Omslagsbild: John Falk-Rodén

Texten till Vi är Sirius är skriven av Tomas Adolphson och musiken är som brukligt är komponerad av Tomas och Anders Falk tillsammans. Arrangemang, inspelning och produktion har Tomas och Anders gjort tillsammans med Dagge Lundquist som även står för trummor och mix. Medverkar på låten gör också Jens Frithiof på elgitarr och Björn Lundquist på elbas.

Med anledning av släppet så blev Tomas, som vi tidigare har berättat om, intervjuad i programmet Förmiddag i P4 Uppland i tisdags (29/8). Där berättade han bland annat om hur det var att växa upp i ett Uppsala under 60-talet där hela samhället genomsyrades av Sirius: bandy på vintern, fotboll på sommaren. Hans mål med den här låten var att ta fram och förhoppningsvis ytterligare förstärka den fina uppslutningen som finns bakom klubben och deras framgångar. Även om han beskriver sig själv och Anders som ganska "städade" fans så märks det ändå tydligt att det finns starka känslor för laget - och staden de båda kommer ifrån.

Med stort tack till (och tillstånd från) P4 Uppland så har vi på adolphsonfalk.com nöjet att bevara en (av upphovsrättsliga skäl aningens nedklippt) version av intervjun för nedladdning HÄR för de som inte hann lyssna på den när den sändes (eller via deras eminenta websida eller app).

Låten Vi är Sirius släpps endast digitalt, och kommer att finnas överallt där A&Fs musik finns att lyssna på - till exempel via Spotify-widgeten nedan eller via SoundCloud för dig som föredrar det); den finns även att både lyssna på och ladda ned från bandets officiella hemsida från och med idag. Vi räknar också med att den kommer att höras rätt frekvent i trakterna kring Uppsala framöver...


Stort grattis till IK Sirius även från oss på adolphsonfalk.com!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns 2 kommentarer till artikeln

21:01, 1/9 2017,
Göran Uddeborg:
Tack för klippet med intervjun!

Det måste kännas svårt för en samlare som dig att låten bara släpps digitalt! :-)
08:59, 2/9 2017,
Henrik:
Du anar inte. :-)