TV-framträdande SVT
Postad 00:37 21/12 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Trivia, TV/radio

En nyhet i senaste laget - Adolphson & Falk uppträder i SVT torsdag 21/12.

Inför julhelgen uppträder Adolphson & Falk i Gomorron Sverige (SVT1) torsdagen den 21/12. Som Anders Falk uttryckte det under konserten på Rival: Ingen kommer undan Adolphson & Falks julbudskap i juletider. Enligt körschemat spelar bandet Mer jul klockan 06:56 (för tidigt om ni frågar mig) och sitter sedan i soffan klockan 07:53. Enligt den officiella hemsidan kan det hända att de "kanske" spelar någon mer låt "med anknytning till aktuella händelser". Vi får väl se.

På releasepartyt för Vidare sade Anders Falk att han inte ville dra några förhastade slutsatser, men sedan de skrev Mer jul 1982 så har julhandeln ökat för varje år.

Lite trivia om sången i fråga:
Mer jul släpptes först på samlingsplattan Eldorado: Stjärnornas musik 1982 (nu känd som Eldoradoversionen), på sin egen singel 1984, remixades 1991 (Jubileumsversionen, tillsammans med Långdansversionen och Sing-a-longversionen) och släpptes på singel och maxi, 1992 var den med på AIR Musics samling "Ännu en jul igen" och alla versionerna släpptes på en CD-singel 1996. Den finns dessutom med på ett otal julsamlingsskivor från olika bolag och har spelats akustisk av bandet på turnén. Det finns en video till sången (singelversionen från 1984 - den enda A&F-sången som har en video?) och till alpina världscupen i Åre ett år så spelades den mer humoristiska versionen Mer snö in (finns på en supersvår samlings-CD från Metropol-tiden). Texter och information om låtarna finns i diskografin här på sajten.

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln