Ny singel - En väg som leder mig hem - släpps idag!
Postad 10:00 21/9 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Release

Adolphson & Falk bygger broar över årtionden med andra singeln från det kommande jubileumsalbumet.Idag släpper Adolphson & Falk den andra singeln från det kommande jubileumsalbumet (som bara är ett par veckor bort). En väg som leder mig hem hämtar inspiration från olika delar av A&F-historien. Spirituellt känns det för mig som en självklar fortsättning på Vintertivoli-skivan, men vi hittar även stämmor och digitala trummor från andra halvan av åttiotalet, och jag tycker mig till och med skönja en liten blinkning till underskattade Färd i ett regn, första singeln från albumet 454.

Arrangemanget är som vanligt väl uppbyggt, och förutom Tomas och Anders medverkar Dagge Lundquist på trummor (som såklart också har spelat in och mixat), Kristofer Sundström (elbas), kören Katarina Pop (under ledning av Arvid Svenungson, även piano) och stråkkvartetten Migdahl Strings till att lyfta den här låten rejält vartefter den växer till sig. Det här är en låt som bör avnjutas på ganska hög volym, gärna i ett par bra hörlurar, för att man ska känna hela vidden i den. Den har kanske inte riktigt samma omedelbara hit-känsla som till exempel Just då eller Ifrån, men jag tror att det är en låt som växer sig på en med tiden - som till exempel Vemod (Vintertivoli), Våga igen (Det svåra valet) eller för den skull Fångad som ett djur (I nattens lugn).

Albumet, som har den logiska titeln 50, släpps 5 oktober, och om de första två singlarna är något att gå efter så kommer det bli en höjdare!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns 5 kommentarer till artikeln

22:38, 21/9 2018,
Göran Uddeborg:
Bilden har en intressant tematisk koppling till omslaget till "Just då". Nu blir jag nyfiken på hur albumet kommer SE UT, inte bara hur det kommer låta!
23:34, 21/9 2018,
Henrik:
Jag har nog utgått från att albumets omslag är den bild som hör till vår artikel "I år händer det grejer."... men det kanske inte alls stämmer. :-) Och ja, jag är lika spänd som du!
10:40, 22/9 2018,
Göran Uddeborg:
Jag trodde nog samma sak, men nu är jag inte lika säker längre.

Sedan finns det ju både fram- och baksida på ett album. (Åtminstone de traditionella fysiska albumen.) :-)

Om några veckor vet vi!
14:42, 22/9 2018,
Henrik:
Det är alltid kul att spekulera! Det finns ju såklart element som hänger ihop, men samtidigt så känns grafiken på "Just då" lite mer 80-tal, medan månen på "En väg som leder mig hem" för tankarna till "Ännu vidare".

Men som sagt - om bara ett par veckor så vet vi både hur det ser ut och låter!
23:56, 2/10 2018,
Henrik:
Nu är omslaget släppt - se diskografin! Det var onekligen mer likt singelomslagen än promobilden. :-)