Releasefest i Stockholm 101010
Postad 11:02 6/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Release, Länkar

Adolphson & Falk släpper, till mångas stora glädje, en samlingsbox med sina fyra första skivor - och firar detta tillsammans med sina fans i Stockholm.

Adolphson & Falk har länge balanserat på gränsen mellan analogt och digitalt - Tomas Adolphsons och Anders Falks vemodiga, djupt personliga och reflekterande melodier och texter har blandats med kalla, kliniska synthtrummor, vibrerande basslingor och vassa vågformer från Greg Fitzpatricks maskinpark, med ytterligare finslipning av personer som Dagge Lundquist och Lars-Göran Nilsson sedan början av åttiotalet, långt innan synthar och sequencers fanns tillgängliga för snart sagt var mans plånbok.

När musikvärlden sedan blivit mer eller mindre helt digital så gick Adolphson & Falk åt andra hållet - de började spela sitt gamla material analogt - akustiskt, först på scen, sedan på CD, DVD och sedan ännu mer på scen - många fans blev nog en smula förvånade när bandet gjorde sig av med sitt karaktäristiska sound och lät sina melodier och stämmor stå på egna ben, men jag tror nog ingen blev besviken.

Nu är det dock dags för nästa steg på den slaka linan mellan digitalt och analogt - när almanackan visar det märkligt digitala datumet 101010 släpps CD-boxen med samma namn till försäljning. 4 CD-skivor - nyutgåvor av de fyra åttiotalsskivorna Med rymden i blodet, Över tid och rum, I nattens lugn och Det svåra valet; med hela tjugo bonusspår (singelbaksidor och andra rariteter - plus en helt ny låt samt en ny remix på en gammal) samt en tjock bok med bandets historia.

Bandet bjuder i samband med releasen in till konsert och releasefest på Kolingsborg vid Slussen på söndag. Se Facebook för mer information! Vi kanske ses där?

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln