Tävlingen avgjord - vinnare och lösningsförslag!
Postad 14:43 30/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Trivia, Tävling

Tävlingen om den blåblinkande boxen är avgjord! Här presenterar vi vinnaren och ett antal förslag till rätta svar!

En lite klurig tävling var den generella åsikten i de nio bidrag som kom in; men med tanke på det exklusiva priset så hoppas jag att ni alla tyckte det var värt det! Flera av er har fortsatt att skicka in fler förslag (utom tävlan) under veckan, men det finns fortfarande alternativ kvar. Med den här posten hoppas jag på att skona er alla från mer psykiskt lidande - här kommer alla möjliga svar jag har hittat!

Men först - ett stort grattis till Dennis Pettersson i Helsingborg som är den lyckliga vinnaren i vår tävling - med svaren Stockholm (Stockholmsserenad), New York (Chelsea Hotel) och Uppsala (Fyrisån) - tre av de åtta/nio klockrena stadsnamn som finns med i Adolphson & Falks texter! Boxen är packad i bubbelplast och skickas iväg med Posten till dig imorgon!

Och så alla alternativ då. Många av er har varit väldigt idoga och hittat stadsnamn högt och lågt; ibland väldigt långsökta, ibland inte SÅ långsökta. En del alternativ som kommit in utom tävlan har jag valt att diskvalificera eftersom de inte är namn på städer utan områden eller stadsdelar - t.ex. Silicon Valley (För lite disco), Harlem (5:e Avenyn) och Tensta (Tensta Torg), men i övrigt så har jag hittat följande, med antalet svar inom tävlan per stad/låt:

Klockrena stadsnamn: såklart Stockholm (från Stockholmsserenad - 9 och Stockholm Serenade - 0), Flen (För lite disco - 6), Uppsala (Fyrisån - 3), Frisco (syftande på San Fransisco, För lite disco - 3), New York (Chelsea Hotel - 2) - och sedan har vi fyra städer som INGEN hittade, och alla finns faktiskt med i samma låt - Tokyo, Rome, Aberdeen och Adelaide (alla i Waves in the Air - 0)!

Städer som givit namn åt andra saker: Washington (Washington Square, 5:e Avenyn - 2), Chelsea (Chelsea Hotel i låten med samma namn - 2 - Chelsea är en stad i Quebec, Kanada), Memphis (en man vid namn Memphis-Kjell nämns som hastigast i Tillsammans - 0), samt Dannemora (Dannemora Kyrka, Fyrisån - 0).

Sedan finns det lite mer tveksamma fall där städer råkar heta samma sak som andra saker - lyckligtvis har ingen kommit med ett sådant här förslag i tävlingen, så de blir alla överkurs. Både för Tennessee och Mississippi (Fångad som ett djur) finns det städer med samma namn, i Illinois och Missouri, respektive - och dessutom finns ett Minnesota City i delstaten Minnesota (som nämns i Fifth Avenue). Lite mer långsökt finns även städer som heter Armstrong (Ontario, Kanada) och Apollo (Pennsylvania samt ytanför Johannesburg i Sydafrika), båda namnen nämns i Hjul snurrar runt. Pierre (Hotell Pierre nämns också i 5:e Avenyn) är huvudstaden i South Dakota, även om hotellet är uppkallat efter grundaren.

Kontentan? Ingen som deltog missade Stockholm, Flen är mer populärt än Uppsala och den engelska skivan From Here to Eternity borde ges ut på nytt. Bra jobbat alla som var med och tävlade - och för er som inte vann, missa inte chansen att köpa en blinkande box via densvenskasynten!

Det går inte att kommentera den här artikeln.