Ångbåtsmusik med Adolphson & Falk + band 4/7 2011
Postad 16:00 5/7 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto, Recension

Det var ett proppfullt akterdäck som mötte Adolphson & Falk och deras kumpaner när de i två akter förgyllde måndagskvällen för s/s Blidösunds resenärer...

Det var trångt och varmt, och tekniken var inte alltid på artisternas (eller publikens) sida, men under den knappa fyra timmar långa resan hann Tomas Adolphson, Anders Falk, Mankan Marcks och Hasse Loelv under två akter bjuda publiken på hela 23 låtar från de fem "stora" skivorna, plus en som bara har ett par år på nacken - hela låtlistan hittar du nedanför fotona här.

Både de fyra musikanterna och publiken var på gott humör under kvällen och den lilla lokalen gjorde stämningen än mer intim - någonting som passar utmärkt för den akustiska sättningen låtarna. Flera av besökarna tog tillfället i akt och pratade lite med bandet mellan akterna och efter konserten, och några kanske till och med köpte med sig en signerad CD-box hem.

För den som missade den här utsålda turen kommer en ny chans 7 september då bandet ger sig ut på ytterligare en sväng med Blidösund; för de som har anlag för sjösjuka kan vi rekommendera en tur till Uppsala 12 augusti, då samma konstellation spelar på Restaurang Lingon. Och så icke att förglömma - synthbaserad spelning på Reginateatern i Uppsala 6 oktober tillsammans med Greg FitzPatrick och Robin Ekenstam!

Lite bilder från eftermiddagen och kvällen kommer här! (Foto: Henrik Lans) Har du fler / bättre / annorlunda bilder? Lägg gärna ut dem på något bra ställe och posta en länk i kommentarerna, eller maila oss på bidrag@adolphsonfalk.com! Vi ska jobba på att få upp ett par videos från kvällen också, men det tar lite längre tid!Innan all teknik letats fram ur lådor och skåp värmde gänget upp helt unplugged (bortsett från Hasse Loelvs keyboard, då). Det lät naturligtvis inte förskräckligt då heller.


Hasse finjusterar lite...


Tomas Adolphson (sittande) och Anders Falk diskuterar stämmor medan de väntar på att tekniken ska komma på plats.


Magnus "Mankan" Marcks trakterar sin över 200 år gamla kontrabas med respekt. Här skulle jag tippa att det är introt till Utanför som fyller salen.


Anders (längst bak) och Tomas under uppvärmningen.


Hasse har dukat för spelning - elpiano, trumvispar och låtlista komplett med justeringar och tonarter.


Lite avslappning och hydrering i logen samtidigt som salen ovanför börjar fyllas med folk. Från vänster Hasse Loelv (klaviatur, dragspel, dragspelsfodral(!)), Mankan Marcks (kontrabas), Tomas Adolphson och Anders Falk.


Under pågående konsert - Tomas på sång, Anders har precis lagt en stämrad och Mankan är helt koncentrerad på sin bas i bakgrunden.


Hasse växlar fram och tillbaks mellan sitt keyboard och dragspelet, som här hjälper den nautiska stämningen i Hav.


Vissa band har två OLIKA personer på slagverk och klaviatur; men Adolphson & Falk har Hasse Loelv och kan således spara både pengar och plats på scenen. Dessutom agerade han PA-tekniker på lediga stunder.

Låtlistan:
Akt 1:
Intro
Tyngdlös
Vidare
Ifrån
Hav
Soloviolin
Bakgård
Fångad som ett djur
Över tid och rum
Från min radio
1-0-0-1-0

Akt 2:
Utanför
Mr. Jones maskin
Någon
Kroppens automatik
Du låter det ske
5:e avenyn
Krafter vi aldrig känner
Ljuset på min väg
Nu lever jag igen
Stockholmsserenad
Blinkar blå

Extranummer:
Fyrisån
Bärande våg
I nattens lugn

Ett stort tack till bandet, till personalen på s/s Blidösund och naturligtvis till alla besökare för en trevlig kväll!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln