Ångbåtsmusik med Adolphson & Falk + band 28/5 2012
Postad 20:37 29/5 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto

Adolphson & Falk sparkade av årets spelningssäsong genom att gå till sjöss...

Nästan 150 åskådare följde med Tomas Adolphson, Anders Falk, Hasse Loelv och Mankan Marcks ut i Stockholms skärgård för årets konsertpremiär. Det var ett glatt gäng, både på scen och i salongen, och det är inget snack om att s/s Blidösund är en i det närmaste perfekt arena för den akustiska sättningen. Det är kanske LITE trångt, men det ger å andra sidan en väldigt intim känsla mellan band och publik; någonting som både musikanterna och åskådarna verkar uppskatta.Foto: Henrik Lans


Som vanligt var spelningen uppdelad i två akter ā cirka en timme med en timmes paus däremellan - bandet måste också få äta. Det var ett något reviderat spelschema vad vi kanske är vana vid - som Tomas uttryckte det: "Vi har fått en del kommentarer från folk som vill att vi ska spela andra låtar än de vi brukar... man får väl tolka det som man vill." Totalt fick vi 26 låtar, och de stora ändringarna var att de "nygamla" låtarna Våga igen och Färd i ett regn kommit tillbaks i repertoaren (de var med på vinterturnén 2006-07 men har varit borta sedan dess) i lite nya arrangemang, dessutom hade de gjort ett akustiskt arrangemang på Skuggorna som aldrig lagt sig ner från plattan 454 och inledde andra akten med den alldeles för bortglömda B-sidan med den självbeskrivande titeln B-sida som blev en omedelbar publikfavorit! (Stay tuned för en adolphsonfalk.com exclusive om några dagar!) Men - den (kanske; åtminstone den officiellt) största nyheten var den HELT nya låten Det handlar om oss som premiärspelades i andra akten - den förde för mig tankarna till Hjul snurrar runt, möjligen med en liten nypa av 5:e avenyn strödd ovanpå.

Vi hade också den stora ynnesten att Ole Forsberg, som är ansvarig för Klara Soppteater i Stockholm där bandet har spelat ett antal gånger, fanns med i salongen; han introducerade just 5:e avenyn med en historia ifrån - inte New York som man kanske skulle kunna tänka sig, utan från Östberlin(!). Vi kommer få anledning att återkomma till Ole Forsberg och hans samarbete med A&F lite längre fram i tiden, men vi nöjer oss med att säga att hans anekdot bidrog till att kvällen blev ännu trevligare.

Som alltid så räknar jag med att kunna klippa ihop en liten video med ett utsnitt ur några av kvällens låtar - inklusive Det handlar om oss inom ett par dagar, så titta gärna in lite då och då om du inte prenumererar på vår nyhetsfeed. För mer information om spelningen, inklusive låtlistan, så titta på konsertens sida i spelningsarkivet och bidra gärna med egna länkar eller bilder på den vanliga mailadressen om du har något du vill dela med dig av!

Än en gång stort tack till Hasse, Mankan, Anders och Tomas för en mycket trevlig kväll ombord. Om resten av sommarens spelningar blir som den på Blidösund så har vi ett härligt år framför oss!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln