Release: Adolphson & Falk hyllar Stockholm Marathon!
Postad 11:00 30/5 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Release, Länkar

Med nya singeln Run Run Run (The Streets of Stockholm) som släpps idag firar Adolphson & Falk ett hundraårsjubileum!

I år är det 100 år sedan OS hölls i Stockholm 1912, därmed 100 år sedan det första och hittills enda olympiska maratonloppet sprangs i Stockholm. Det firar Adolphson & Falk genom att tillsammans med Stockholm-Marathon-gruppen och Löplabbet släppa singeln Run Run Run (The Streets of Stockholm) i samband med årets marathonlopp.

Bandet har under åren hunnit med en del hyllningslåtar - Tomas Adolphson berättade för mig att de gärna räknar Mer jul som den första hyllningen de gjorde; även om man kanske främst tänker på de senare exemplen - allt från den akustiska versionen av Tyngdlös som man gjorde tillsammans med Christer Fuglesang för att uppmärksamma dennes rymdfärd, via Fyrisån (Uppsalaserenad var visst lite svårt att få in naturligt i en text) och hyllningslåten till Ennio Morricone som man gjorde tillsammans med Staygold på Polarprisgalan 2010, till Bandy Is a Sirius Game som återigen kastade blickarna hem mot Uppsala - och nu är det alltså återigen dags för Stockholm att stå i rampljuset.

Texten, som för omväxlings skull är på engelska, och dessutom är skriven av Tomas, beskriver varför just Stockholm är den bästa staden att springa maratonlopp i, och som bortblåst är den vaga dystopiska stämning som vilat över staden i Stockholmsserenad. Arrangemanget är något annorlunda än vad vi är vana vid från A&F - det är mer Mark Knopfler, Chris Rea och Leonard Cohen än Paul Simon - men det svänger rejält. Publiken på Blidösund i måndags fick en liten försmak på låten och verkade definitivt gilla den!

Se mer om singeln Run Run Run (The Streets of Stockholm) här och läs mer här eller här! Eller - varför inte provlyssna direkt här nedanför via SoundCloud?Vi på adolphsonfalk.com ber att få instämma med Adolphson & Falk och gratulerar Stockholm Marathon med jubileet! Inom kort hoppas vi på att kunna lotta ut ett exemplar eller två av singeln, så håll utkik!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln