Jultävling!
Postad 19:31 2/12 2012 av Henrik Lans.

Ta chansen och vinn ett av tre speciella skivpaket i vår jultävling!

I en tid när varenda butik och website bjuder på adventskalendrar med rabatter och vinstchanser varje dag så tänkte vi på adolphsonfalk.com vara lite motvalls och istället köra EN tävling för våra läsare, och den tar slut gott och väl innan jul så att de som vinner ska hinna få sina priser i god tid innan helgerna sätter fart. Efter succén med vår ortsnamnstävling från 2010 så kör vi en ny variant i år, där de riktiga fansen får något att bita i...

Den här gången gäller det att hitta namn på PERSONER som förekommer i Adolphson & Falks alla texter utgivna på skiva i någon form - alla skivor som finns med i diskografin (förutom de fyra utgåvorna av Anders Falk solo) räknas! För att du ska vara med i utlottningen så ska du hitta minst FEM NAMN på personer, fem namn som följer dessa regler:

  • Det måste vara namn på personer som DIREKT OMNÄMNS i texterna, alltså inte namn på platser/saker/företeelser som har fått namn efter personer.
  • Det måste vara FEM OLIKA NAMN - även om samma namn finns i flera låtar så får du bara räkna dem en gång.
  • Likaså, det måste vara FEM OLIKA LÅTAR. Olika översättningar av samma låt är väl till nöds OK, förutsatt att namnen är olika.
  • Det måste vara RIKTIGA PERSONER - eller ja, alltså, människor, de behöver inte finnas/ha funnits i verkligheten. Men vi godkänner alltså inte ämbeten, titlar eller mytiska figurer; utan bara personer som har riktiga namn. (Det går faktiskt att minst nio verkliga personer som har omsjungits om man försöker ordentligt. Den som hittar flest riktiga kommer vinna eventuella tiebreaks...)

Vad kan man vinna då? Jo, vi kommer att dra två vinnare av alla godkända svar; dessa två kommer vardera att vinna de två svårhittade CD-singlarna Bandy Is a Sirius Game och Run Run Run (The Streets of Stockholm)! Men - och här kommer storvinsten - den som kommer in med FLEST godkända förslag kommer, förutom singlarna, att vinna ett SIGNERAT EXEMPLAR av Ljudtekniska Sällskapets utgåva av albumet Med rymden i blodet! (Om två eller flera kommer in med lika många godkända förslag avgörs tiebreaks i första hand av flest namn på riktiga personer, därefter lottas vinnaren (tvåan blir då automatiskt vinnare av ett singelpaket).

Hur är man då med? Jo - man skickar helt enkelt ett mail till tavling (at) adolphsonfalk (dot) com med ärenderaden Namntävling senast klockan 18:00 svensk normaltid den tredje advent - alltså den sextonde december, och kom ihåg att skicka med namn och adress; vinnarna dras direkt på söndagkvällen och vinsterna postas direkt på måndagen. På grund av resor den närmaste veckan kan vi inte garantera att du direkt får en bekräftelse av att ditt bidrag är godkänt, men om du har skickat in ett svar och inte fått bekräftat bu eller bä på söndag kväll så skicka igen!

I samband med att vi avslöjar vinnaren kommer vi såklart att presentera alla de möjliga förslag som vi har hittat - och dessutom kommer ett avslöjande som kommer glädja alla fans...!

Vi lämnar er för kvällen med en gammal fin inspelning av 1990-talets mest spelade jullåt - en inspelning som gjordes LÅNGT före 1990-talet... Lycka till alla!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns 4 kommentarer till artikeln

17:30, 3/12 2012,
larshallstensson:
jag vill vinna
18:25, 3/12 2012,
Henrik:
Lars: Det är bara att börja leta namn och skicka in ett bidrag och hoppas! Lycka till!
20:17, 9/12 2012,
larshallstensson:
(kommentaren raderad av admin)
20:51, 9/12 2012,
Henrik:
Hej Lars! Tävlingsbidrag måste mailas till adressen i artikeln, och du måste ange vilka låtar namnen är hämtade ifrån. Observera också att du inte får ha två namn från samma låt, utan det måste vara fem olika namn och fem olika låtar! Lycka till!