Adolphson & Falk Live i Älta 9/3 2013
Postad 21:43 13/3 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto

Redan på åttiotalet stoltserade Barnjournalen med sina knattereportrar, men eftersom vi på adolphsonfalk.com starkt vänder oss emot barnarbete så har vi istället en Latte-reporter! Vår vän Anders Lattermann vågade sig ut till söder-om-stan för att se bandet live i Älta!

Text och foto av Anders Lattermann, redigerat av Henrik Lans.Det var ett tag sedan jag lyckades pricka en A&F konsert så det var något jag såg fram emot. Jag hade dessutom köpt en ny kamera som jag såg fram emot att få testa, och resultatet ser du utspritt i artikeln... Biljetterna till spelningen kostade 150 kr för ickemedlemmar och 125 kr för dem som är medlemmar i Älta kulturförening. Synnerligen prisvärt i båda alternativen!

Bandet var i fin form och hade fått ihop en bra och välljudande akustik på lagom hög ljudvolym. Lokalen var i form av en mindre teater med alla sittandes i en ganska brant läktare som hade sköna stolar. Själva lokalen ligger inne i ett litet köpcentrum i Stockholmsförorten Älta och det var så gott som fullsatt. När alla var på plats så var det äntligen klart för Adolphson & Falk!Det är något speciellt att höra allt live trots att det låter väldigt bra på skiva också. Låtarna kom som det brukar mest från skivan Vidare. På tal om den så berättade de att de är på gång med en uppföljare - en CD med fler akustiskt inspelade låtar. Den kommer heta Ännu vidare, vilket känns fullt naturligt, och kommer ut till försäljning i april. Vi får alltså hålla oss till tåls "Tills Vidare"...Det finns inte så mycket att säga egentligen, musik ska höras och vi som var där njöt i fulla drag. Uppsättningen var som vanligt Tomas och Anders på gitarr och Magnus Marcks på kontrabas med stråke gjord av något outtalbart träslag samt opissat hästtagel (synnerligen fint fick vi veta och det var väldigt viktigt att taglet var just opissat!). Vidare deltog såklart Hans Loelv på keyboard, dragspel och "fodraltrumma" (fodralet till dragspelet med en mick i som man trummar med små vispar på utsidan av). De hade även ett riktigt piano till hands denna gång som användes till en del låtar och det gav lite variation från hur det brukar låta när A&F reser runt i akustisk tappning så det var ett trevligt inslag.Efter ungefär en timme var det dags för paus och det fanns fika att köpa och efter det så ringdes det in till andra akten. Tempot i låtarna ökade något och vi fick bland annat höra låten 1-0-0-1-0 samt lite mellansnackshistoria om att det är digitalt men inte riktigt samma som datumet 10-10-10 (eller 1-0-1-0-1-0) vilket var det datum som den digitalt remastrade boxen med alla 80-tals inspelningar släpptes "men att det ju är rätt nära ungefär typ ändå eftersom det är ettor och nollor". Mellansnacket i övrigt var på den vanliga nivån, det vill säga trivsamt, lite lagom kul och lättsamt men också intressant då vi som publik får en inblick i hur olika låtar kommit till.Som avslutning så måste jag alltså summera och betygsätta denna spelning som att det här blev en fullpoängare. Jag ser också verkligen fram emot skivan "Ännu Vidare" och kommande akustiska spelningar med "nya" låtar i repertoaren.Efter konserten sålde Thomas och Anders skivan "Vidare" för 50 kr styck med autograf och allt. Kön blev lång, jag själv köpte tre stycken för att ge till vänner och bekanta och på så sätt sprida Adolphson & Falks fina musik, ja just det, Vidare!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns 1 kommentar till artikeln

16:28, 2/5 2013,
Mathias G Pettersson:
fin artikel och fina bilder.
det var verkligen en fin spelning.

hälsningar från Ljudteknikern från den kvällen :)
Mvh Mathias G Pettersson
Ljudansvarig Älta Kulturknut