Tomas Adolphson gästspelar hos Petter!
Postad 21:32 20/7 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Covers

Om du råkar befinna dig i Strömstad precis just i detta nu så kommer Tomas Adolphson att dyka upp och hjälpa Petter i en specialversion av Krafter framåt slutet av hans spelning på The Cod där. Såhär såg det ut under repet strax innan konserten:


Foto: Emma Lindberg - tack även till Tomas Adolphson

Var du där och hade en kamera med dig? Hör av dig till oss på adolphsonfalk.com så publicerar eller länkar vi gärna till bilder eller video!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Remix-dags!
Postad 11:10 7/6 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Covers, Länkar

Cirkeln sluts när remixarna av Petters Krafter släpps...

1982 kom albumet Med rymden i blodet där låten Krafter vi aldrig känner fanns med. 2006 släppte A&F albumet Vidare, med en akustisk version av låten. 2011 släpper Petter sin singel Krafter som tar avstamp i den akustiska version - och strax därefter sluts cirkeln när remix-EPn för Krafter släpps - bland annat står Greg FitzPatrick, som arrangerade originalinspelningen, för en av versionerna! De andra är mixade av Rebecca & Fiona och Carli Löf (från Staygold) samt Kyaal. De tre remixarna skiljer sig väldigt mycket från varandra - och från originallåten - vilken är just din favorit?

iTunes | Spotify

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Idag släpps Krafter!
Postad 12:15 13/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live, Release, Exklusivt, Video, Covers, Länkar

Nu finns Petters Krafter ute för nedladdning på iTunes och Spotify!Skivomslag - Petter feat. Adolphson & Falk - KrafterI nästa vecka återkommer vi med en intervju med Petter, Tomas Adolphson och Anders Falk där vi låter dem berätta lite mer om låten och produktionen. Tills dess bjuder vi här på en exklusiv video från Adolphson & Falks konsert i Göteborg från i februari i år, samt lite länkar där du kan köpa låten och läsa mer!

Köp låten: Spotify / iTunes
Se videon: Petter feat. Adolphson & Falk - Krafter
Mer om Petter: Blogg / Facebook / Twitter
Mer om Adolphson & Falk: Hemsida / Facebook
Från arkivet: Krafter vi aldrig känner (akustisk) / Vidare

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i samarbete med Petter!
Postad 21:40 7/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Covers, Länkar

På onsdag, 13/4, släpper Petter sin nya singel Krafter i samarbete med Adolphson & Falk! Låten är som namnet antyder baserad på A&F-klassikern Krafter vi aldrig känner och kommer finnas på Spotify och iTunes på releasedagen!

Däremot kan du redan nu höra den på Sverige Radios hemsida - den är nämligen med i veckans Flipp eller Flopp! Hoppa iväg och lyssna och lägg din röst, så är vi tillbaks på releasedatum med mer information!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphpoikka & Haukka?
Postad 11:35 8/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Covers

En av de mer oväntade översättningarna...

Adolphson och Falk har själva spelat in flera av sina låtar (se t.ex. här, här, här och naturligtvis här) på engelska, samt har åt flera andra personer översatt texter från engelska till svenska. Men lite otippat blev de själva översatta 1985 - till finska!

"Tyyhjys" (Tyngdlös) med Kaija Koo, översatt av Erkka Kettunen och arrangerad av Kalervo Halonen finns på både iTunes och Spotify.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Covers #2
Postad 22:06 14/10 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Covers

Adolphson & Falk på svenska, av någon som inte kan svenska...

Italienska a capella-gruppen Cluster har gjort en egen version av Blinkar blå som de har lagt ut på sin MySpace-sida. Intressant frasering på ett par ställen, men på det hela taget tycker jag att de har lyckats rätt bra med uttalet!

(Dp från Alingsås postade den här länken i gästboken på den officiella sidan.)

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Covers
Postad 21:55 14/10 2006 av Fredrike Lantz. Kategorier: Covers

Monica Törnells tämligen okända samarbete med Adolphson & Falk.

På skivan "Mica" som kom 1984 gör Monica Törnell en cover på Adolphson & Falks "Nu lever jag igen". Med på skivan finns även en låt som A&F har skrivit som heter "Kom till mig!" och båda två körar dessutom på skivan.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar