The Adolphson & Falk Collection - av Greg Fitzpatrick
Postad 14:00 15/1 2019 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar, Diverse

I gårdagens konsertrecension så nämnde vi att Greg Fitzpatrick inte bara gjort musikaliska arrangemang till konserten, utan även låg bakom den videografik som projicerades på scenen. Och inte nog med det - han har även gjort nitton tavlor (eller som han kallar det, "visual interpretations") av Adolphson & Falks sånger från 80-talet! Tavlorna finns utställda i samband med konserterna och kan köpas på plats, med eller utan ram. Såväl Greg som Tomas och Anders signerade dem också glatt på konserten jag var på i alla fall. Konstverken finns även att beskåda på Plumplucker-bloggen!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Jubileumsturnén är i full gång!
Postad 20:00 4/12 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Länkar

Fem spelningar avklarade på vinterturnén, sju kvar av ordinarie plan - men ryktet säger att det blir två extra chanser i januari för de som inte hann fixa biljetter den här gången. Själv ska jag på spelningen i Stockholm i morgon kväll, och det verkar som om det kan bli en höjdarkväll.
Åtminstone om man ska tro Zero Magazine som har publicerat ett långt reportage - inklusive video - från helgens spelning i Malmö!

Har du varit på någon av konserterna hittills? Vad tyckte du? Vad var bäst? Har du några bra bilder att dela med dig av? Hör av dig till kontakt@adolphsonfalk.com isåfall!

Det finns 2 kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

20:55, 4/12 2018,
Göran Uddeborg:
Jag var på den i Göteborg, och det var nog den bästa spelning jag varit på. Du lär inte bli besviken!
22:57, 4/12 2018,
Henrik Lans:
Härligt - jag ser verkligen fram emot det!
Förbeställning av Vintertivoli!
Postad 21:00 16/9 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Release, Länkar

Bara så att det inte undgår någon: Det kommande albumet Vintertivoli går nu att förbeställa via adolphsonfalk.se! För 160 kronor får du ett signerat exemplar hem i brevlådan på releasedagen den 16/10 - men snabba på, lagersaldot verkar sjunka fort...!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Testpost på nya siten
Postad 16:25 12/1 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar, Siteinfo, Diverse

Kan du läsa det här så har du kommit fel.

bla bla bla

Justering

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Grattis Anders Falk!
Postad 12:04 15/4 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Länkar

Idag fyller Anders Falk hela 65 år, men har enligt egen utsago inga planer från att pensionera sig från musikkarriären. Stort grattis från oss på adolphsonfalk.com på födelsedagen!

Vi har även fyllt på konsertschemat med den information vi har fått hittills, och kommer tillbaks med lite spännande nyheter inom ett par veckor! (Ni har väl förresten inte missat att A&F nu har öppnat sin skivbutik på sin egen site? Flera av de hittills ganska svårfunna senare skivorna finns nu att beställa!)

Det finns 1 kommentar till artikeln - Skriv en kommentar

21:54, 15/4 2014,
Göran Uddeborg:
Grattis Anders!
Adolphson & Falk på World Water Week
Postad 16:25 3/9 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Video, Länkar

Jag blev lite lurad av programmet för World Water Week, så för er som blev blåsta på "Blue Peace" i liveströmmen igår så finns en inspelning här - direkt i början. Hoppa sedan in till 38:48 för att se "Flashing Blue"!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk öppnar World Water Week 2013
Postad 20:55 1/9 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live, Länkar

I morgon, 2/9, kan de som besöker World Water Week på Stockholmsmässan i Älvsjö få se ett exklusivt framträdande med Adolphson & Falk under öppningspanelen! Enligt schemat så ska Tomas och Anders, tillsammans med Greg FitzPatrick och ett flertal andra, uppträda klockan 10:20 med den nyskrivna låten "Blue Peace", och dessutom ryktas om en låt till i slutet på samlingen... På samma sida som programmet finns även en länk till en videoström som påstår att den börjar streama 09:30, för de som inte har möjlighet att ta sig till evenemanget.

Enligt Tomas (som ju för övrigt är både civilingenjör med VVS-inriktning och vice VD på Roslagsvatten och därmed har stort intresse för vattenfrågor) så är det här en av de mest ambitiösa och spännande produktioner de har jobbat med hittills, och vi hoppas att det blir fler chanser att få höra låten framöver!

Blidösund på onsdag 4/9 kanske? (...sa han förhoppningsfullt.)

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Programmen om Kjell Alinge
Postad 17:07 17/8 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Video, Länkar, TV/radio

Som utlovat, här är länkarna till gårdagens program om Kjell Alinge:

SVT K-Special - Hemma hos Kjell Alinge (60 minuter)
SR P2 - Det bästa ur Eldorado (120 minuter)

Och för de som vill ha hela videon till Blinkar blå som förekommer i SVT-programmet:

Sevenframes på Youtube

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Första julklappen från Adolphson & Falk!
Postad 17:35 10/12 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Länkar, Tävling

Hela åtta år innan Blinkar blå släppte A&F sin första skiva. Nu finns den digitalt!

Redan 1973 släppte Adolphson & Falk sin första singel tillsammans (Anders hade redan året innan dess en singel med sin studentorkester Spenkopparna) - och nu inför jul så kunggör bandet stolt att man samarbetat med EMI om att få den publicerad digitalt, direkt från mastertapen! Den finns både på iTunes Music Store och på Spotify, så rusa genast och lyssna! Håll sedan ögonen på din favorit-musik-tjänst för ytterligare klappar framåt jul...

Vi vill också passa på att påminna om vår namntävling - se förra artikeln för regler och priser! Konkurrensen är som midvinternattens köld - hård, men rättvis. Lämna inga svar i kommentarerna, utan maila enligt instruktionerna i artikeln; annars gör du det lite väl lätt för dina mottävlare! Lycka till!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Lägesrapport och exklusiv video
Postad 11:02 4/9 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt, Video, Länkar

En liten sammanfattande lägesrapport över vad som är på gång i A&F-världen just nu - och en specialvideo exklusivt för adolphsonfalk.com!

Det är mycket på gång i A&F-världen just nu, och på grund av semester och andra resor har vi inte kunnat följa upp allting så mycket som vi skulle ha velat - så vi sänder ut en vädjan till alla våra läsare: Var du på någon av de konserter vi ännu inte har skrivit om i sommar? Har du bilder, videoklipp eller kan du tänka dig att skriva någonting kort om spelningen? Hör av dig till oss på kontakt@adolphsonfalk.com isåfall så tar vi gärna emot all hjälp vi kan få!

Idag har föreställningen Vita nätter premiär på Soppteatern på Klarascenen på Stockholms Stadsteater - det är en pjäs regisserad av Klarascenens konstnärlige ledare Ole Forsberg som tidigare har framträtt tillsammans med Tomas och Anders på Soppans lunchkonserter; men även gjorde ett kort gästspel på Blidösund i maj. Adolphson & Falk står för musik och sångtexter, och ett par smakprov finns att belyssna på Soppteaterns hemsida länkad ovan - att det är A&F som ligger bakom det tycker åtminstone jag hörs helt klart! Vi missar premiären idag, men finns på parkett vänster, bord 10, i morgon onsdag - kom och säg hej, vetja?

I morgon är det också dags för den sista, än så länge, planerade spelningen för i år - på samma sätt som turnén inleddes på s/s Blidösund i maj så är det även Blidösund som står värd för avslutningsspelningen. Alla biljetter är slutsålda, och vi räknar med att det som vanligt kommer bli en bra konsert med hög stämning! Även där kommer vi finnas med - och för att sätta tonen för kvällen så bjuder vi här på en exklusiv video inspelad på nedre däck på Blidösund i maj där Adolphson & Falk (tillsammans med vännerna Loelv & Marcks) bjuder på klassikern B-sida. Håll till godo, och väl mött på Blidösund!Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Release: Adolphson & Falk hyllar Stockholm Marathon!
Postad 11:00 30/5 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Release, Länkar

Med nya singeln Run Run Run (The Streets of Stockholm) som släpps idag firar Adolphson & Falk ett hundraårsjubileum!

I år är det 100 år sedan OS hölls i Stockholm 1912, därmed 100 år sedan det första och hittills enda olympiska maratonloppet sprangs i Stockholm. Det firar Adolphson & Falk genom att tillsammans med Stockholm-Marathon-gruppen och Löplabbet släppa singeln Run Run Run (The Streets of Stockholm) i samband med årets marathonlopp.

Bandet har under åren hunnit med en del hyllningslåtar - Tomas Adolphson berättade för mig att de gärna räknar Mer jul som den första hyllningen de gjorde; även om man kanske främst tänker på de senare exemplen - allt från den akustiska versionen av Tyngdlös som man gjorde tillsammans med Christer Fuglesang för att uppmärksamma dennes rymdfärd, via Fyrisån (Uppsalaserenad var visst lite svårt att få in naturligt i en text) och hyllningslåten till Ennio Morricone som man gjorde tillsammans med Staygold på Polarprisgalan 2010, till Bandy Is a Sirius Game som återigen kastade blickarna hem mot Uppsala - och nu är det alltså återigen dags för Stockholm att stå i rampljuset.

Texten, som för omväxlings skull är på engelska, och dessutom är skriven av Tomas, beskriver varför just Stockholm är den bästa staden att springa maratonlopp i, och som bortblåst är den vaga dystopiska stämning som vilat över staden i Stockholmsserenad. Arrangemanget är något annorlunda än vad vi är vana vid från A&F - det är mer Mark Knopfler, Chris Rea och Leonard Cohen än Paul Simon - men det svänger rejält. Publiken på Blidösund i måndags fick en liten försmak på låten och verkade definitivt gilla den!

Se mer om singeln Run Run Run (The Streets of Stockholm) här och läs mer här eller här! Eller - varför inte provlyssna direkt här nedanför via SoundCloud?Vi på adolphsonfalk.com ber att få instämma med Adolphson & Falk och gratulerar Stockholm Marathon med jubileet! Inom kort hoppas vi på att kunna lotta ut ett exemplar eller två av singeln, så håll utkik!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

God fortsättning!
Postad 09:22 11/1 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar

Vi börjar 2012 med en snabb tillbakablick på förra årets A&F-händelser...

Hjärtligt välkomna ska ni alla vara till ett nytt, oskrivet A&F-år! 2011 var ett år då det hände en hel del för oss A&F-fans; här är några av höjdpunkterna:Vi hoppas på ett lika händelserikt år för Adolphson & Falk - och för adolphsonfalk.com - under 2012!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Årets julklapp - det börjar dra ihop sig!
Postad 15:11 12/12 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar

Att bara låta tiden gå,
och inte låtsas bry sig då
är nära nog snudd på oförsvarligt.

Bara en dryg dag kvar nu.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Ett band på en bakgård
Postad 18:30 14/8 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Foto, Länkar

Adolphson & Falk återvände hem till Uppsala, och vilken plats skulle då kunna passa bättre att spela på än en bakgård? Vi åkte till Restaurang Lingon för att föreviga det för de som inte kunde vara där.

Vädergudarna var goda, trots att det sett lite osäkert ut under förmiddagen, så Restaurang Lingons bakgård var fullpackad när Tomas, Anders, Mankan och Hasse intog scenen på fredagskvällen. Bandet bjöd på två dussin akustiska arrangemang och höll den stora publiken sysselsatt i en bra bit över två timmar alldeles vid sidan av Fyrisån.

Några bilder från kvällen (och som vanligt: har du bilder du vill dela med dig av - maila oss! En video eller två kommer som vanligt inom kort! Dessutom - än en gång stort tack till vår kamrat Anders Lattermann som, de något kniviga ljusförhållandena till trots, som vanligt har bidragit med bilder!


Foto: Anders Lattermann
Första uppvärmingarna under eftermiddagen. Från vänster Hasse Loelv, Tomas Adolphson, Mankan Marcks och Anders Falk.


Foto: Henrik Lans
Tomas tar avstånd från de övriga bandmedlemmarna för att känna hur det är att stå i publiken och höra Över tid och rum. (I blå tröja i bildens mitt ser vi för övrigt även Anders Lattermann.)


Foto: Henrik Lans
Stämsång.


Foto: Anders Lattermann
Hela bandet i full action.


Foto: Anders Lattermann
Lite publik i blinkande blått sken.


Foto: Henrik Lans
Som vanligt tog sig Tomas och Anders tid att prata med publiken och sälja signerade skivor och boxar. (Mannen längst till vänster i bild är Anders bror Lars Falk, som bland annat ligger bakom flera av bandets tidiga engelska texter, samt en del texter på Nattexpressen.)

Låtlistan:
Akt 1:
Intro
Tyngdlös
Vidare
Ifrån
Hav
Soloviolin
Bakgård
Fångad som ett djur
Över tid och rum
Från min radio
1-0-0-1-0

Akt 2:
Utanför
Mr. Jones maskin
Någon
Kroppens automatik
Du låter det ske
5:e avenyn
Krafter vi aldrig känner
Ljuset på min väg
Nu lever jag igen
Stockholmsserenad
Blinkar blå

Extranummer:
Fyrisån (...som av någon anledning gick hem väldigt bra hos publiken)
Bärande våg
I nattens lugn

Stort tack till personalen på Lingon för en trevlig kväll med god mat och bra underhållning!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Remix-dags!
Postad 11:10 7/6 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Covers, Länkar

Cirkeln sluts när remixarna av Petters Krafter släpps...

1982 kom albumet Med rymden i blodet där låten Krafter vi aldrig känner fanns med. 2006 släppte A&F albumet Vidare, med en akustisk version av låten. 2011 släpper Petter sin singel Krafter som tar avstamp i den akustiska version - och strax därefter sluts cirkeln när remix-EPn för Krafter släpps - bland annat står Greg FitzPatrick, som arrangerade originalinspelningen, för en av versionerna! De andra är mixade av Rebecca & Fiona och Carli Löf (från Staygold) samt Kyaal. De tre remixarna skiljer sig väldigt mycket från varandra - och från originallåten - vilken är just din favorit?

iTunes | Spotify

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Idag släpps Krafter!
Postad 12:15 13/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live, Release, Exklusivt, Video, Covers, Länkar

Nu finns Petters Krafter ute för nedladdning på iTunes och Spotify!Skivomslag - Petter feat. Adolphson & Falk - KrafterI nästa vecka återkommer vi med en intervju med Petter, Tomas Adolphson och Anders Falk där vi låter dem berätta lite mer om låten och produktionen. Tills dess bjuder vi här på en exklusiv video från Adolphson & Falks konsert i Göteborg från i februari i år, samt lite länkar där du kan köpa låten och läsa mer!

Köp låten: Spotify / iTunes
Se videon: Petter feat. Adolphson & Falk - Krafter
Mer om Petter: Blogg / Facebook / Twitter
Mer om Adolphson & Falk: Hemsida / Facebook
Från arkivet: Krafter vi aldrig känner (akustisk) / Vidare

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i samarbete med Petter!
Postad 21:40 7/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Covers, Länkar

På onsdag, 13/4, släpper Petter sin nya singel Krafter i samarbete med Adolphson & Falk! Låten är som namnet antyder baserad på A&F-klassikern Krafter vi aldrig känner och kommer finnas på Spotify och iTunes på releasedagen!

Däremot kan du redan nu höra den på Sverige Radios hemsida - den är nämligen med i veckans Flipp eller Flopp! Hoppa iväg och lyssna och lägg din röst, så är vi tillbaks på releasedatum med mer information!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Ersättningskits för blinkboxar
Postad 16:20 2/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Video, Länkar, Diverse

I närmare trettio år har vi alla gått i vissheten att så länge som kontrollen blinkar blå så är allt som det ska. Men vad gör man om kontrollen plötligt SLUTAR blinka blå?

På grund av ett tillverkningstekniskt problem med LED-insatsen till den begränsade upplagan av 101010-boxen så går det inte att byta batteri när det väl har tagit slut - och det borde räcka i cirka 4-6 veckor om det får stå på och blinka KONSTANT; betydligt längre så länge boxen hålls stängd. Skulle ditt batteri ändå ha tagit slut så finns möjligheten att beställa ett ersättningskit och (mycket försiktigt) byta ut det.

Du beställer kitet från densvenskasynten.coms specialsida, och det finns även en video där Greg FitzPatrick visar hur man byter insatsen på Youtube.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Köp den blinkade boxen!
Postad 09:24 18/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar

Otur i spel? Eller bara otålig i allmänhet? Lugn - det finns fler möjligheter!

Om du missade både releasefesten på Kolingsborg och signeringen på Bengans och dessutom inte vill sätta all din tro till Fru Fortuna i utlottningen hos Playground Music eller kan vänta på utlottningen som kommer här senare i veckan har Adolphson & Falk nu gjort det möjligt för dig att köpa den blinkande boxen - signerad om du så vill! Så länge lagret räcker hittar du den på densvenskasynten.com och det finns även möjlighet att beställa med leverans till utlandet.

Är det å andra sidan för mycket månad kvar i slutet av pengarna? Missa då inte chansen senare i veckan att vinna ett signerat ex här på adolphson-falk.com! Stay tuned...

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Releasefest i Stockholm 101010
Postad 11:02 6/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Release, Länkar

Adolphson & Falk släpper, till mångas stora glädje, en samlingsbox med sina fyra första skivor - och firar detta tillsammans med sina fans i Stockholm.

Adolphson & Falk har länge balanserat på gränsen mellan analogt och digitalt - Tomas Adolphsons och Anders Falks vemodiga, djupt personliga och reflekterande melodier och texter har blandats med kalla, kliniska synthtrummor, vibrerande basslingor och vassa vågformer från Greg Fitzpatricks maskinpark, med ytterligare finslipning av personer som Dagge Lundquist och Lars-Göran Nilsson sedan början av åttiotalet, långt innan synthar och sequencers fanns tillgängliga för snart sagt var mans plånbok.

När musikvärlden sedan blivit mer eller mindre helt digital så gick Adolphson & Falk åt andra hållet - de började spela sitt gamla material analogt - akustiskt, först på scen, sedan på CD, DVD och sedan ännu mer på scen - många fans blev nog en smula förvånade när bandet gjorde sig av med sitt karaktäristiska sound och lät sina melodier och stämmor stå på egna ben, men jag tror nog ingen blev besviken.

Nu är det dock dags för nästa steg på den slaka linan mellan digitalt och analogt - när almanackan visar det märkligt digitala datumet 101010 släpps CD-boxen med samma namn till försäljning. 4 CD-skivor - nyutgåvor av de fyra åttiotalsskivorna Med rymden i blodet, Över tid och rum, I nattens lugn och Det svåra valet; med hela tjugo bonusspår (singelbaksidor och andra rariteter - plus en helt ny låt samt en ny remix på en gammal) samt en tjock bok med bandets historia.

Bandet bjuder i samband med releasen in till konsert och releasefest på Kolingsborg vid Slussen på söndag. Se Facebook för mer information! Vi kanske ses där?

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk hyllar Ennio Morricone
Postad 16:54 8/9 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Intervju, Video, Länkar

När kompositören Ennio Morricone tog emot Polar Music Prize i förra veckan fanns många av musikvärldens stora på plats. Självklart så också Adolphson & Falk.

Den italienske kompositören Ennio Morricone, som i år delade Polar Music Prize med sångerskan Björk, är mest känd för sin tidlösa filmmusik, och det var också för den - och för sättet på vilket han befäste trenden för Hur Filmmusik Ska Låta som han fick priset. Över 500 filmer har musik signerad Morricone, och otaliga fler har lånat fraser och melodier. Alla får vi väl någon slags känsla längs ryggraden när vi hör temat till Den gode, den onde och den fule? Tomas Adolphson: "... tänk bara på alla läckra tonsättingar till Clint Eastwoods västernfilmer."

Efter prisutdelningen bjöds på uppträdanden, bland annat en specialskriven hyllningsmelodi till Ennio Morricone, signerad Anders Falk och Greg FitzPatrick, framförd av konstellationen Staygold meets Adolphson & Falk. Greg Fitzpatrick berättar: "Det var egentligen Staygold som fick frågan - de föreslog samarbetet med oss och Polarpris-kommittén tyckte det var en lysande idé." Staygold är en svensk elektronikaduo bestående av Carli Löf och Måns Glaeser som idag ligger på independentbolaget Magnetron. Carli har tillsammans med flickvännen Fiona FitzPatrick (dotter till Greg) även gjort en remix av A&F-klassikern 1-0-0-1-0 som kommer att finnas med i den nya samlingsboxen.

Greg avslutar med att beskriva sin beundran för Morricones förmåga: "Det roligaste med Morricone är alla galna soundtracks han gjorde i början av sin karriär. Med inga pengar och på flera tusen mils avstånd till Hollywood hittade han på saker som skulle aldrig, aldrig sett dagens ljus i USA.", och vi kan bara hålla med. Grattis, Ennio Morricone till Polar Music Prize 2010!

Länkar:
Youtube-video av framträdandet
Staygold på MySpace
Ennio Morricone på Wikipedia
Ennio Morricone på IMDB
Polar Music Prize hemsida

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Med Fyrisån i blodet
Postad 11:00 31/8 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Intervju, Länkar

Uppsala Studentkårs reporter Sara Källsner mötte A&F i Uppsala i våras. Resultatet hittar du här.

Missa inte heller att Fyrisån sedan en månad finns att köpa på singel: Ginza.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Blandat och bokmärkt
Postad 22:45 14/10 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar

Mer eller mindre intressanta A&F-relaterade länkar

Under vårt informationssökande på nätet så har vi hittat en del smått och gott som inte hade en naturlig plats på de vanliga sidorna. Här följer blandade länkar för tio kronor:

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar