Livstecken / teaser
Postad 15:30 24/8 2017 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Siteinfo

Hej alla - bara en kort notering idag. Det har varit tyst här en stund, så jag vill bara berätta att både Adolphson & Falk och vi på adolphsonfalk.com finns kvar. In fact så det är lite nyheter på gång, så håll koll här och på bandets officiella kanaler så kommer det lite mer info om cirka en vecka!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Förberedelser pågår...
Postad 18:45 15/10 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

I morgon släpper inte bara Adolphson & Falk sin nya skiva Vintertivoli, utan vi släpper även den nya versionen av adolphsonfalk.com. Huvudtanken med den nya designen är att sidan ska bli mer dynamiskt anpassad efter de olika typer av och storlekar på skärmar som våra besökare kommer ifrån. Sidan kommer därför att se lite olika ut beroende på om du kommer från mobil, dator eller surfplatta; men innehållet är detsamma för allihop. Vi hoppas att ni har tålamod medan vi trimmar in den nya sidan med start omkring klockan 10:00 i morgon förmiddag!

Omdesignen innebär också att ett par funktioner försvinner tillfälligt medan vi ser hur den nya siten fungerar i skarpt läge. Var inte oroliga dock - alla de gamla menyerna och allt innehåll finns kvar.

Vi hoppas att du gillar den nya formen - hör gärna av dig (se kontaktsidan) om du har några specifika synpunkter!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

En kommentar om Youtube-annonser
Postad 10:35 7/9 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Hej kära besökare - bara en kort notis angående de annonser som kan förekomma i de videos vi lägger upp här på adolphsonfalk.com! Vi lägger själva inte upp några annonser eller begär att de ska läggas till i våra videos, utan det är någonting som Youtube gör automatiskt. När man laddar upp en video så gås den igenom maskinellt och innehållet matchas mot en databas som innehåller en hel trave med rättighetsinnehavare. Dessa rättighetsinnehavare kan i sin tur begära att det ska publiceras annonser på deras alster, och det slår då även igenom på våra videos. Generellt så bestrider vi alla copyright-anspråk för våra hopklippsvideos med hänvisning till "Fair Use", men det kan tänkas slinka igenom en annons eller två ändå, vi hoppas att ni har överseende med detta. (När det gäller låtar i sin helhet som vi publicerar endast i undantagsfall så låter dock vi rättighetsanspråken stå oemotsagda.)

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Vill du stödja adolphsonfalk.com?
Postad 13:45 12/4 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Bara en kort liten icke-direkt-A&F-relaterad post idag: Om du som besökare på adolphsonfalk.com tycker att vi gör ett bra jobb med siten och vill visa din uppmuntran så får du gärna skicka oss ett mail och berätta vad du gillar (och vad vi skulle kunna göra bättre). Om du tycker att siten är så bra så att du skulle vilja göra något mer än så så kan du besöka vår sida om donationer och se om du hittar någon inspiration där!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Serverflytt
Postad 18:00 12/1 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Vi jobbar på med flyttandet av siten till vår hostingleverantör...

Som tidigare nämnt så håller vi på att flytta över vår site helt och hållet till vår hostingleverantör, Internetlabbet. Det är en hel del saker som måste justeras, grejas med och pillas på (alla tekniska termer), men om du läser det här meddelandet så har du i alla fall hittat till den nya serverparken - hjärtligt välkommen hit!

Som alltid i samband med sådana här migrationer så kan det tänkas att någonting går snett eller blir halvtrasigt i processen. Vi har självklart gått igenom siten och testat alla funktioner så gott vi har kunnat; så förhoppningsvis så ska det bli ett minimum med trasiga sidor och skriptfel. Om det nu mot förmodan skulle gå fel när du bläddrar omkring här så vore vi väldigt tacksamma om du kunde meddela oss vad du stöter på för problem - skicka ett mail till kontakt@adolphsonfalk.com och beskriv vad du gjorde när felet uppstod, hur felet yttrade sig (Internetlabbets servrar rapporterar gärna 500 Server Error-fel för att skydda mot att elaka individer kan utnyttja programmeringsfel istället för att släppa fram kanske mer tydliga felmeddelanden från PHP och MySQL) och vilken adress/URL du försökte ladda när felet dök upp.

Vi hoppas att ni kommer trivas med oss på de nya, märkbart snabbare servrarna!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Testpost på nya siten
Postad 16:25 12/1 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Länkar, Siteinfo, Diverse

Kan du läsa det här så har du kommit fel.

bla bla bla

Justering

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Systemunderhåll
Postad 17:52 10/1 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Vi kommer att genomföra lite systemunderhåll de närmaste dagarna, så det kan tänkas att siten kommer att verka lite halvtrasig eller svår att nå i perioder. Siten kommer att flyttas över till vår hostingleverantörs serverkluster istället för att bo på vår egen server som börjar bli lite till åren. Det kommer ta ett par dagar medan vi trimmar in allting, så vi hoppas på er förståelse för det.

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Mer om spelningar!
Postad 17:33 27/5 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Siteinfo

Dagen innan årets konsertpremiär drar vi nu ut de sista sprintarna ur spelningslistefunktionen! Nu kan ni hugade läsare klicka på lokalnamnet i listan för att få upp en sida med mer information om just den spelningen - vi kommer fylla på med information efterhand, och som alltid - har du någonting att bidra med till en viss spelning så hör av dig.

Och så, förstås, ska det vara lite credit where credit is due: Tack till Jan Sundström för förslaget om funktionen! Han kom med förslaget i tävlingen vi hade i samband med omlanseringen av siten och nu - äntligen - har det blivit av att bygga den.

Ses vi på Blidösund i morgon, kanske?

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Ny feature: Spelningar
Postad 14:08 20/5 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Siteinfo

Inför starten på årets spelningssäsong så släpper vi nu första delen av en ny feature här på adolphsonfalk.com - information om bandets olika spelningar; både tidigare och kommande. I första steget blir det "bara" en lista över spelningarna med datum och ort, men inom kort kommer vi fylla på med mer information om var enskild spelning, inklusive länkar till bilder, artiklar och recensioner till tidigare spelningar, samt länkar till var man kan köpa biljetter till kommande konserter. Du hittar allting under rubriken Spelningar i menyn.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Systemarbete
Postad 20:50 21/8 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Under den närmaste veckan flyttar vi adolphsonfalk.com till en annan server så det är möjligt att det kan bli lite radioskugga på vägen; förhoppningsvis så klarar vi oss utan att det ska påverka våra besökare. Om ni mot förmodan skulle hamna i ingenmansland eller får skum formattering, obskyra felmeddelanden och trasiga bilder när ni försöker besöka siten de kommande dagarna så ha tålamod - försök ladda om sidan eller gå och gör något annat ett par timmar (boka biljetter till Blidösundsspelningen i september eller Reginateatern i oktober, till exempel) så hoppas vi att det fungerar när du kommer tillbaks!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Över tid och rum - från Sex Pistols till Adolphson & Falk
Postad 18:26 2/3 2011 av Henrik Lans / Anna Gummerus. Kategorier: Siteinfo

Hon har funnits bakom kulisserna ett bra tag, och hennes namn har synts här på siten då och då. Nu tar Anna Gummerus steget från hangaround till fullvärdig medlem och skribent på www.adolphson-falk.com - och här är hennes egen berättelse! Välkommen, Anna!

Jag har aldrig varit ett fan av Adolphson & Falk. När jag var liten på 80-talet lyssnade jag mest på Duran Duran och Culture Club för att senare gå över till hårdrockens värld där Kiss och Mötley Crüe blev mina nya hjältar. När jag var 15 år köpte jag Sex Pistols skiva Never Mind the Bollocks på dåvarande Skivhuset i Stockholm (på vinyl givetvis, det här var ju före cd-skivans intåg) och blev totalt såld. Efter det var jag punken trogen i cirka fyra år (även om jag i hemlighet tyckte att Niklas Strömstedts hitlåt Om var något av det bästa jag hört...). Adolphson & Falk var inte ett band jag någonsin reflekterade över, varken i min barndom, ungdom eller i vuxen ålder. Jag visste ju att de fanns, men det var allt. Mina föräldrar (som tyvärr avled -99 och -06) lyssnade mest på Dan Andersson-tolkningar (ja, jag är uppväxt i Dalarnas finnmarker), Alf Hambe och klassisk musik samt någon enstaka gång Beatles, Bob Dylan och Joan Baez.

År 2006 träffade jag min man, Henrik, som ligger bakom den här siten. I början brydde jag mig inte så mycket om hans (i mitt tycke) hysteriska A&F-intresse, hans samlande på promoskivor, signerade skivor och skivor i färgad vinyl – för att inte tala om ett gammalt kassettband från Slitz med EN låt av de båda herrarna på. Jag har själv samlarmanier i perioder (jag samlar exempelvis på filmer med Al Pacino) men jag har aldrig gått så långt som att ideellt göra en stor site med information, bilder och filmer om något av mina intressen. I början brydde jag mig alltså inte så mycket om detta intresse hos min man utan lät honom vara samtidigt som jag diskret skakade på huvudet när han visade sina nya fynd från Tradera. Nåväl. Till slut blev jag förstås medsläpad på en konsert, och tyckte till min förvåning att låtarna var riktigt bra. Nästa gång behövdes ingen större övertalning och jag tyckte även denna gång att låtarna var riktigt, ja, faktiskt RIKTIGT bra. Eftersom jag är gammal journalist hjälpte jag till att skriva några texter på siten, bl a Tomas och Anders biografier och tyckte att det var riktigt roligt.

Konserten i Göteborg var min tredje A&F-konsert och jag hade liksom Henrik (i egenskap av hans fru, antar jag) förmånen att få ett backstagepass vilket gjorde att jag fick hänga i logen med bandet (någon loge hade jag då inte hängt i sen jag var 17 år, dvs för 20 år sedan, och då var det ett välkänt svenskt punkband det handlade om – jag kan säga att det gick betydligt lugnare till i logen hos A&F än hos punkbandet). Jag frågade Tomas och Anders 10 minuter innan de skulle upp på scenen om de var nervösa, men det var de inte. ”Lite taggade bara.” Jag erbjöd mig att sminka herrarna lite med åtminstone lite puder men fick beskedet att de slutade med sådant för många år sedan (nästa gång kommer jag dock inte att ge mig så lätt!).

På själva konserten hade jag i uppdrag att plåta så mycket som möjligt med min lilla Nikon S3000. Jag insåg rätt snabbt att jag måste fram till scenkanten eftersom jag är under 1,60 lång, så jag armbågade mig fram och försökte att inte spilla ut folks öl (om jag knuffade just dig ber jag om ursäkt). Väl framme vid scenkanten var jag så fokuserad på att plåta att jag inte riktigt hann lyssna på själva låtarna. Jag minns hur de lät och att det lät bra, men inte mer än så. Dock blev jag efter en halvtimmes plåtande ur olika vinklar nöjd och gick och ställde mig i baren istället med en Kilkenny. Och trots att det bråkades lite bredvid mig, trots att jag blev raggad på av fyra fyllon och trots att jag frös och var röksugen (min tändare hade tagit slut) lyckades jag faktiskt höra slutet av konserten, och vid vissa tillfällen fick jag tårar i ögonen bara för att det var så bra. Jag är ingen A&F-nörd så jag har inte titlar i minnet (men jag hade en blå klänning och blått nagellack under konserten som ett lite hommage, så vissa titlar minns jag, ha ha), men vad jag vet idag är att jag förmodligen kommer att bli om än inte lika besatt som Henrik så definitivt fortsätta som A&F-följeslagare. Jag har nyligen köpt en nygammal iPod nano för att få plats med 16 GB istället för 8 GB och jag har redan bestämt vad jag ska lägga in för band först av alla. Kanske har jag blivit gammal. Kanske har Henrik vunnit kriget om vad som är bäst – synth/pop eller punk. Men för mig har Adolphson & Falk numera blivit ett band att räkna med. De är inte längre två gubbar vars musik överlevt sig själv. Jag och Henrik har dessutom planer inför framtiden som vi inte kan avslöja än, men om någon av dem blir verklighet kommer ni fans att bli överlyckliga. Det garanterar jag. Och förresten, det finns egentligen inget hinder för att kombinera Blinkar blå med Anarchy in the UK på sin iPod. Tonåring har jag ju trots allt inte varit på snart 20 år...

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Diskografin komplett!
Postad 10:11 22/2 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

En vänlig läsare kom till vår undsättning...

Stort tack till Jonaz Björk som skickade in det "sista" omslaget som fattades i vår diskografi! Nu finns samtliga omslag att beskåda under rubriken "Hela diskografin" ovan, och inom kort kommer vi börja fylla på varje enskild skiva med fler bilder - etiketter, innerpåsar, pressreleaser och liknande. Har du något lite extra du tror du kan bidra med? Hör av dig!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Välj utseende på adolphson-falk.com!
Postad 17:18 14/2 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Äntligen är väntan på den nya funktionen till höger över!

Från och med ikväll kan du välja vilket "tema" du vill ha på sidan, genom att välja din favorit i rullgardinsmenyn! De första fyra alternativen är baserade på de fyra skivorna från 101010-boxen, och vi räknar med att fylla på med flera efterhand. Hoppas att du hittar något som passar just din smak?

Som alltid när det gäller sidlayout så kan det ta någon extra omladdning innan allting snäpper på plats, så om allting ser helkonstigt ut - ladda om och töm din webbläsares cache om det inte hjälper. Vi är dessutom medvetna om ett renderingsfel med tabeller som inte vill hålla sig på plats i Google Chrome, och jobbar på att fixa det. Sidan visas dock korrekt i Firefox, Internet Explorer och Opera.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Nylansering av adolphson-falk.com!
Postad 11:01 11/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Siteinfo, Tävling

Så är det då äntligen dags - den nya versionen av Adolphson & Falks officiella fansida är lanserad! Här berättar vi mer om vad som är att vänta - och vem som vann vår senaste tävling!

Det är med stor glädje vi meddelar att "version 2.0" av adolphson-falk.com är färdig nog att lanseras! Den nya sidan bjuder på en tydligare och renare design, bättre navigering, uppdaterat material, tillsnyggad diskografi och en rad nya funktioner i nyhetssektionen - bland annat kommentarer och kategorisering. Och det är bara vad som finns NU - ytterligare fler funktioner och mer material är in the works, men hann inte riktigt bli klara till lanseringsdatum. Håll utkik här, och lägg till vårt nya RSS-flöde i din nyhetsläsare så du inte missar något!

Som alltid med en sitelansering så kommer det säkerligen finnas saker som inte går 100% från början, och saker som ser underliga ut i olika browsers. Stöter du på någonting som verkar underligt - eller har allmänna synpunkter på design och funktionalitet - skicka ett mail till kontakt@adolphson-falk.com, kopiera gärna hela adressen till sidan du funderar på och vilken browser (och version) du kör på vilken dator så blir det lättare för oss att felsöka. Vi kommer dessutom att jobba lite med upprensning och städning i våra script, stylesheets och andra filer under de närmaste dagarna, så det kan bli kortare perioder då det blir felmeddelanden eller konstig formattering lite här och var. Vi hoppas på att ni kan ha tålamod med oss!

Och så var det tävlingen, då! Stort grattis till Jan Sundström i Spånga som blev dragen ur den metaforiska hatten. Hans förslag var på en helt ny sektion för sidan som vi absolut ska försöka knåpa ihop inom inte alltför lång tid - vi återkommer om den lite senare. Stort tack - och GRATTIS, Jan - skivan kommer med posten! Tack även till er andra som kom med förslag, och bättre lycka nästa gång!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Gott nytt år + minitävling!
Postad 11:01 1/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo, Tävling

Inför det spännade året 2011 önskar vi alla besökare ett GOTT NYTT ÅR!

Det gamla året är slut, snön ligger djup, på sina håll är det tretti grader kallt och - säkert - kulörta kulor i drivor. Här från adolphson-falk.com vill vi så klart stämma in i kören som önskar gott nytt år, och hoppas på att 2011 blir ett bra år! Vad önskar du dig helst av året? Svara på vår undersökning i högerkanten!

Dessutom vill vi passa på att förvarna lite: Vi håller som bäst på med en omdesign av fansiten, och stänger därför tillfälligt för ombyggnad och städning 2010-01-10 klockan 10:12:31, och så öppnar vi igen ett drygt dygn senare - 2010-01-11 klockan 10:01:11 - med den nya siten sjösatt och redo! Vi utlovar mer interaktivitet, bättre material och bättre design - plus ett par nya funktioner som kommer att komma till under gång!

Dessutom - i samband med omdesignen - en liten minitävling! Har du något speciellt du saknar på siten - någon särskild information, någon funktion, några bilder eller vad som helst - skicka ett mail till tavling@adolphson-falk.com och berätta! Vi väljer ut ett slumpmässigt mail av de som kommer in och vinnaren får ett signerat exemplar av skivan Vidare med posten! Deadline för förslag är samtidigt som vi stänger siten för omlanseringen. (Vi ger dock inga garantier för att det vinnande förslaget - eller några andra förslag heller - implementeras, vare sig i tid till lanseringen av nya siten eller senare. Genom att skicka in ett förslag så ger du oss tillåtelse att använda oss av det.)

Lycka till, och väl mött igen efter ombyggnaden!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Höststädning
Postad 09:00 23/9 2009 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Dags att liva upp lite inför de mörkare årstiderna...

Inom de närmaste veckorna kommer vi att jobba en del på adolphson-falk.com, för att göra siten lite mer lättnavigerad och - kanske framförallt - lite ljusare inför höst och vinter. Vi hoppas att ni har överseende med att vissa delar av siten inte kommer fungera eller se helt rätt ut under vissa perioder; det kan till och med komma att förekomma en del felmeddelanden och liknande. Håll ut, kära vänner - det går förhoppningsvis snart över!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Systemarbete
Postad 12:17 21/4 2007 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo

Ni får förlåta klyschan, men "ursäkta röran, vi bygger om"...

Under veckan (fram till fredag 27:e april) bygger vi om lite på sajten. Det mesta kommer att ske bakom kulisserna, och förhoppningsvis kommer sajten att fungera som vanligt under tiden, men det finns alltid risk att det kommer bli tillfälliga fel, brustna länkar, konstig formattering och så vidare under tiden; vi ber om er förståelse under tiden.

Vi stänger ner forumet tills vidare, eftersom vi, som ni säkert märkt, har stora problem med spam. Vi hoppas på att kunna öppna upp ett nytt forum framöver. Dock siktar vi på att öppna textarkivet igen i helgen, med lite utökad funktionalitet.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Live!
Postad 23:15 14/10 2006 av Fredrike Lantz. Kategorier: Siteinfo

En hyllning till Adolphson & Falk, som efter flera års uppehåll återkommer med en ny skiva.

Välkomna till Adolphson & Falks fansajt! Vi har utgått från den tidigare enda sida som fanns om dessa gamla syntidoler, Magnus Ihse Bursies sida, och jobbade tillsammans med Magnus med en ny utformning av sidan när Adolphson & Falk började spela live hösten 2005. Efter en tid insåg Magnus att han inte riktigt hade tid för projektet, och Fredrike fortsatte arbetet med sidan, men nu tillsammans med Henrik. Välkomna att läsa och delta; vår ambition är att sajten ska vara ett levande forum för alla fans som duon har, både gamla och nya. Vår, liksom Tomas och Anders, målsättning är att deras officella sida och vår fansajt ska komplettera varandra.

Om du råkar på konstigheter eller vill kontakta oss av någon anledning så hittar du all kontaktinformation längst ner på sidan ("Om sidan"). Sidan ska fungera i de flesta browsers, men en del små skönhetsfel kan uppstå i Opera och Firefox och på mer exotiska datorplattformar.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar