Jubileumstävling - vinnare
Postad 11:00 17/10 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Ett stort grattis till de två vinnarna i vår jubileumstävling - Pelle i Solna (vars favoritlåt är Under glas) och den alliterative Linus i Limhamn (som med emfas säger att Ifrån är bäst). Ni har båda vunnit varsitt signerat ex av 50 som kommer med posten i början av nästa vecka (förutsatt att Postnord sköter sig)!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Jubileumstävling
Postad 16:30 7/10 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Ta chansen att vinna ett signerat ex av jubileumsalbumet 50 i vår tävling!

Vill du vinna ett singerat exemplar av 50? Skicka då ett mail till oss på tavling at adolphsonfalk.com och berätta (1) Vilken låt från Adolphson & Falks femtio år tillsammans som betytt mest för dig (eller vilken låt du av någon anledning tycker mest om); och (2) varför! De bästa bidragen kommer att vinna varsitt ex av skivan! Vi vill ha ditt senast någon gång under nästa söndag, 14/10 2018 (svensk sommartid gäller). Vinnarna kommer att presenteras och vinsterna skickas någon gång under veckan efter.

(Vi kommer i samband med att vinnarna presenteras att publicera namn och låttitel men inte motivationen utan tillstånd för de vinnande bidragen. Genom att delta i tävlingen godkänner du att vi eventuellt kommer ta kontakt med dig i framtiden för att höra om vi får skriva en längre artikel om ditt val. Ditt svar kommer enbart att hanteras i mailform och vi kommer inte att använda din mailadress till någonting annat än kommunikation i samband med tävlingen. Tävlingen avgörs av oss som ligger bakom adolphsonfalk.com och resultatet kan inte överklagas.)

Det finns 2 kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

20:58, 8/11 2018,
Lars finholth:
Kom til oslo
16:17, 10/11 2018,
Henrik Lans:
Hej Lars!
Tipsa dina favoritarrangörer i Oslo att kontakta A&Fs bokningsbolag Unlimited Music eller att söka kontakt med bandet direkt via Facebook. De spelade för fullt hus i Sarpsborg för ett par år sedan, så nog finns det publikunderlag!
Fototävling vinterturné - Resultat!
Postad 17:50 8/12 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Ett kort meddelande idag bara om att tävlingen om konsertbilderna från Adolphson & Falks vinterturné nu är avgjord! Lite snöpligen har vi bara fått in två bidrag, båda från Göteborg - ingenting från Malmö, Karlstad eller Stockholm, tyvärr. Hur som helst - båda gallerierna från Göteborg var långt mycket bättre än mina egna bilder, så vi säger ett stort grattis till både Anders Ripa och Fredrik Wik som kommer att få varsin signerad CD-singel med posten under veckan! Ett par av deras bilder kommer att komma upp här inom ett par dagar; och länkarna till resten av bildserierna kommer finnas på konsert-sidan!

Missade du tävlingen och sitter på bilder från någon av de tre andra spelningarna (eller någon helt annan spelning)? Hör av dig till oss (se här) - vi har några signerade singlar kvar att belöna särskilt givmilda fans med... Sharing is caring!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Uppdatering fototävling!
Postad 18:40 3/12 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Ett förtydligande om fototävlingen jag utlyste häromdagen: Bidragen ska alltså skickas till den vanliga tävlingsadressen tavling@adolphsonfalk.com senast midnatt på söndag 7/12 för att ha chans att vinna en signerad singel (en vinnare per konsert!). Vi korar vinnarna på måndag och postar på siden senast tisdag!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Live på Stora Teatern 28/11 2014 + TÄVLING!
Postad 19:00 1/12 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Live, Recension, Tävling

En nästan trehundra man stor publik mötte upp när Adolphson & Falk sparkade igång sin vinterturné i Göteborg på fredagkvällen!

Vackert beläget mitt i Kungsparken och intill en av Göteborgs kanaler ligger Stora Teatern som fick stå värd för första stoppet av fyra på Adolphson & Falks vinterturné 2014, arrangerad av Frihamnen Event tillsammans med United Stage. En bra bit över 250 personer (vi väntar på de exakta siffrorna) hade slutit upp för att se bandet framföra sina hits tillsammans med Hasse och Mankan. Senast Tomas och Anders spelade i Göteborg var nästan fyra år sedan - då tillsammans med Greg och Robin - på Musikens hus (recension, info), och det märktes att Göteborgspubliken hade längtat efter kvällens konsert - stämningen var på topp i den vackra salongen.

Totalt 22 låtar fick vi oss till livs (lista här) i en lång, härlig kavalkad av hits. Som man tidigare har testat med på Blidösund så skickade Tomas och Anders under två låtar i mitten (Du låter det ske och Ifrån) ut Hasse och Mankan från scenen och "dekonstruerade" låtarna ännu mer till det skick de en gång skrevs i - när allt som fanns att tillgå var två gitarrer, ett köksbord och sena nätter. Personligen så tycker jag att de nakna akustiska versionerna av de tidigare ganska bombastiska FitzPatrickska arrangemangen ger musiken en ytterligare dimension - båda versionerna lyfter fram olika sidor, men framförallt så tycker jag att både texten och själva sången med dess stämmor kommer fram på ett mycket bättre sätt akustiskt.

Och givetvis, eftersom det snart är dags för jul (första advent föll två dagar efter konserten), bjöd man även på den klassiska Mer jul som första extranummer till publikens stora glädje. Anders berättade historien om hur den kom till och hur den ursprungliga inspelningen gjordes med hjälp av rullbandspelare och sound-on-sound-teknik i en av Sveriges Radios talstudios... (Vem kunde då ana att det skulle bli en så stor framgång?)

På det hela taget en riktigt trevlig konsert - som vanligt, får jag väl säga - med mycket allsång i bänkarna. Som alltid tog sig Tomas och Anders tid att signera skivor och prata med folket efteråt, någonting som alltid är uppskattat.

TÄVLING
Men, kära läsare, jag har ett problem. I princip alla de bilder jag tog under kvällen är oanvändbara av olika anledningar - för ljusa, för mörka, för skakiga, etc; så jag har lärt mig vikten av att kontrollera att jag har dubbla uppsättningar av alla batterier och alla tillbehör med mig nästa gång. För att råda bot på detta så utlyser jag härmed spontant en tävling! Har du bilder från konserten i Göteborg - eller för all del från konserterna Malmö, Karlstad eller Stockholm - som du vill dela med dig av? Skicka isåfall ett mail med adress till en sida där du har lagt upp bilder (antingen en egen sida, ett Flickr-, Facebook- eller Google+-album eller något liknande) och berätta vilken konsert det kommer från, samt ditt namn och adress. Vi utser upp till en vinnare PER KONSERT bland inkomna bidrag som får ett signerat exemplar av CD-singeln Det handlar om oss med posten (alltså totalt max fyra vinnare)! Senast söndag 7/12 vill vi ha ditt bidrag!

Information om tävlingen: Genom att skicka in ett bidrag garanterar du att du har upphovsrätten till bilderna som ingår, samt att du ger adolphsonfalk.com rättigheten att ladda ned bilderna från siten du skickar länken till, varsamt redigera dem och ladda upp dem till våra servrar för att publiceras i samband med recensioner / reportage från konserterna i fråga. Fotografens namn (eller om så önskas alias eller företagsnamn) kommer att publiceras i samband med bilderna. Övriga rättigheter behålls av nuvarande rättighetsinnehavare. Beslutet om vinnare kan ej överklagas.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Resultatet av Vita nätter-tävlingen
Postad 18:47 2/2 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Vinnarna i Vita nätter-tävlingen är nu korade! Av alla de som skickade in det rätta svaret - Stadsteaterns Ole Forsberg - så har vi dragit tre vinnare som alla får varsitt exemplar av Vita nätter-skivan, nämligen David Darj, Tobias Holmbom och Henrik O A Barkman. Gratulerar, skivorna kommer med posten i veckan!

Det verkar ha blivit någon försening med releasen av skivan på Spotify, men sedan i går morse så finns albumet äntligen ute. Vad tycker ni?

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Resultaten av namntävlingen
Postad 18:58 16/12 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Efter deltagarrekord så har vi nu äntligen korat vinnarna i namntävlingen. De två som vinner singelpaket är Jenny Nordlund och Henrik O A Barkman som båda skickade in tillräckligt många godkända förslag. Kampen om storvinsten blev tight, men efter nogsam dubbelräkning igen och igen så blev det Göran Uddeborg som hade kommit in med flest godkända namn - hela 27 stycken - varav 11 riktiga personer! Grattis Göran - singlarna och den signerade LTS-utgåvan av Med rymden i blodet kommer med posten!

Så då undrar förstås alla deltagare vilka godkända som finns? Vi på redaktionen har hittat trettio definitivit godkända, plus ytterligare två som vi har gått enligt metoden "hellre fria än fälla" på. Här är hela listan i bokstavsordning:


 • Armstrong - Hjul snurrar runt
 • Arne Weise - Mer jul
 • Bobby - Together (We Can Reach a Star)
 • Cathrine - Stockholmsserenad
 • Dylan - Parentes
 • Gatsby - Modeblues '75 (gränsfall)
 • Gautama - Barn av Buddha
 • Gregory Allan - LG bakom allt (syftar såklart på Gregory Allan FitzPatrick
 • Gunilla - Kärlek i Chevrolet
 • Jim - Tillsammans (kan vi nå nånstans)
 • Jim - Together (We Can Reach a Star)
 • Johnny - På jakt
 • Johnny - Stockholm Serenade
 • Mr. Jones - Just a Machine
 • Mr. Jones - Mr. Jones maskin
 • Joni M. - Chelsea Hotel
 • Jonny - Stockholmsserenad
 • Kaj - Tillsammans (kan vi nå nånstans)
 • Kim - Together (We Can Reach a Star)
 • Kjell - Tillsammans (kan vi nå nånstans)
 • Kalle - Julen är en härlig tid
 • Liberace - Modeblues '75 (gränsfall)
 • Mr. Leitch - Mr. Leitch
 • LG och Nilsson - LG bakom allt
 • Lisa - Julen är en härlig tid
 • Lundquists Dagge - LG bakom allt
 • Marie - Aha
 • Marie - Stockholm Serenade
 • Pirmin Zurbriggen - Mer snö
 • Mr. Rockefeller - 5:e avenyn
 • Sam - Together (We Can Reach a Star)
 • Slim - Tillsammans (kan vi nå nånstans)


Vi har valt att konsekvent underkänna alla titlar och ämbeten samt mytiska figurer - därför faller både tomten, Lucia, Buddha, Gud och Apollo bort. Företeelser som fått namn efter personer har inte heller räknats - Chelsea Hotel, Hotel Pierre och tjugondedag Knut, t.ex.. Vi har också underkänt två verkliga personers namn, då de kommer från låtar som inte officiellt har släppts på bandets egna skivor - Fröding (Vårrapp, finns bara med på en Eldorado-samling) och Ennio Morricone (hyllningslåten från Polarprisgalan 2010.).

Då återstår bara för oss att tacka alla deltagare och önska er som inte vann lycka till nästa gång! Och dessutom hade vi väl lovat lite stora nyheter såhär på adventskvällen - men vi nöjer oss med att säga såhär: Håll koll på A&Fs officiella facebooksida under morgondagen så kommer det helt säkert någonting spännande där!

Det finns 2 kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

20:06, 16/12 2012,
Göran:
Hurra! :-D
20:50, 17/12 2012,
Henrik:
Liten uppdatering från kansliet: Vi har i efterhand beslutat oss att ta bort Pirmin Zurbriggen från listan med godkända förslag då han, liksom Fröding i Vårrapp, inte finns utgiven på någon av bandets egna skivor utan bara finns med på en Eldorado-samling. Det påverkar dock inte kampen om storvinsten, då Göran graciöst (likt Pirmin själv) hade girat runt den fällan och hittat flest godkända namn utan honom.
Första julklappen från Adolphson & Falk!
Postad 17:35 10/12 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Länkar, Tävling

Hela åtta år innan Blinkar blå släppte A&F sin första skiva. Nu finns den digitalt!

Redan 1973 släppte Adolphson & Falk sin första singel tillsammans (Anders hade redan året innan dess en singel med sin studentorkester Spenkopparna) - och nu inför jul så kunggör bandet stolt att man samarbetat med EMI om att få den publicerad digitalt, direkt från mastertapen! Den finns både på iTunes Music Store och på Spotify, så rusa genast och lyssna! Håll sedan ögonen på din favorit-musik-tjänst för ytterligare klappar framåt jul...

Vi vill också passa på att påminna om vår namntävling - se förra artikeln för regler och priser! Konkurrensen är som midvinternattens köld - hård, men rättvis. Lämna inga svar i kommentarerna, utan maila enligt instruktionerna i artikeln; annars gör du det lite väl lätt för dina mottävlare! Lycka till!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Nylansering av adolphson-falk.com!
Postad 11:01 11/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Siteinfo, Tävling

Så är det då äntligen dags - den nya versionen av Adolphson & Falks officiella fansida är lanserad! Här berättar vi mer om vad som är att vänta - och vem som vann vår senaste tävling!

Det är med stor glädje vi meddelar att "version 2.0" av adolphson-falk.com är färdig nog att lanseras! Den nya sidan bjuder på en tydligare och renare design, bättre navigering, uppdaterat material, tillsnyggad diskografi och en rad nya funktioner i nyhetssektionen - bland annat kommentarer och kategorisering. Och det är bara vad som finns NU - ytterligare fler funktioner och mer material är in the works, men hann inte riktigt bli klara till lanseringsdatum. Håll utkik här, och lägg till vårt nya RSS-flöde i din nyhetsläsare så du inte missar något!

Som alltid med en sitelansering så kommer det säkerligen finnas saker som inte går 100% från början, och saker som ser underliga ut i olika browsers. Stöter du på någonting som verkar underligt - eller har allmänna synpunkter på design och funktionalitet - skicka ett mail till kontakt@adolphson-falk.com, kopiera gärna hela adressen till sidan du funderar på och vilken browser (och version) du kör på vilken dator så blir det lättare för oss att felsöka. Vi kommer dessutom att jobba lite med upprensning och städning i våra script, stylesheets och andra filer under de närmaste dagarna, så det kan bli kortare perioder då det blir felmeddelanden eller konstig formattering lite här och var. Vi hoppas på att ni kan ha tålamod med oss!

Och så var det tävlingen, då! Stort grattis till Jan Sundström i Spånga som blev dragen ur den metaforiska hatten. Hans förslag var på en helt ny sektion för sidan som vi absolut ska försöka knåpa ihop inom inte alltför lång tid - vi återkommer om den lite senare. Stort tack - och GRATTIS, Jan - skivan kommer med posten! Tack även till er andra som kom med förslag, och bättre lycka nästa gång!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Gott nytt år + minitävling!
Postad 11:01 1/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Siteinfo, Tävling

Inför det spännade året 2011 önskar vi alla besökare ett GOTT NYTT ÅR!

Det gamla året är slut, snön ligger djup, på sina håll är det tretti grader kallt och - säkert - kulörta kulor i drivor. Här från adolphson-falk.com vill vi så klart stämma in i kören som önskar gott nytt år, och hoppas på att 2011 blir ett bra år! Vad önskar du dig helst av året? Svara på vår undersökning i högerkanten!

Dessutom vill vi passa på att förvarna lite: Vi håller som bäst på med en omdesign av fansiten, och stänger därför tillfälligt för ombyggnad och städning 2010-01-10 klockan 10:12:31, och så öppnar vi igen ett drygt dygn senare - 2010-01-11 klockan 10:01:11 - med den nya siten sjösatt och redo! Vi utlovar mer interaktivitet, bättre material och bättre design - plus ett par nya funktioner som kommer att komma till under gång!

Dessutom - i samband med omdesignen - en liten minitävling! Har du något speciellt du saknar på siten - någon särskild information, någon funktion, några bilder eller vad som helst - skicka ett mail till tavling@adolphson-falk.com och berätta! Vi väljer ut ett slumpmässigt mail av de som kommer in och vinnaren får ett signerat exemplar av skivan Vidare med posten! Deadline för förslag är samtidigt som vi stänger siten för omlanseringen. (Vi ger dock inga garantier för att det vinnande förslaget - eller några andra förslag heller - implementeras, vare sig i tid till lanseringen av nya siten eller senare. Genom att skicka in ett förslag så ger du oss tillåtelse att använda oss av det.)

Lycka till, och väl mött igen efter ombyggnaden!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Tävlingen avgjord - vinnare och lösningsförslag!
Postad 14:43 30/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Trivia, Tävling

Tävlingen om den blåblinkande boxen är avgjord! Här presenterar vi vinnaren och ett antal förslag till rätta svar!

En lite klurig tävling var den generella åsikten i de nio bidrag som kom in; men med tanke på det exklusiva priset så hoppas jag att ni alla tyckte det var värt det! Flera av er har fortsatt att skicka in fler förslag (utom tävlan) under veckan, men det finns fortfarande alternativ kvar. Med den här posten hoppas jag på att skona er alla från mer psykiskt lidande - här kommer alla möjliga svar jag har hittat!

Men först - ett stort grattis till Dennis Pettersson i Helsingborg som är den lyckliga vinnaren i vår tävling - med svaren Stockholm (Stockholmsserenad), New York (Chelsea Hotel) och Uppsala (Fyrisån) - tre av de åtta/nio klockrena stadsnamn som finns med i Adolphson & Falks texter! Boxen är packad i bubbelplast och skickas iväg med Posten till dig imorgon!

Och så alla alternativ då. Många av er har varit väldigt idoga och hittat stadsnamn högt och lågt; ibland väldigt långsökta, ibland inte SÅ långsökta. En del alternativ som kommit in utom tävlan har jag valt att diskvalificera eftersom de inte är namn på städer utan områden eller stadsdelar - t.ex. Silicon Valley (För lite disco), Harlem (5:e Avenyn) och Tensta (Tensta Torg), men i övrigt så har jag hittat följande, med antalet svar inom tävlan per stad/låt:

Klockrena stadsnamn: såklart Stockholm (från Stockholmsserenad - 9 och Stockholm Serenade - 0), Flen (För lite disco - 6), Uppsala (Fyrisån - 3), Frisco (syftande på San Fransisco, För lite disco - 3), New York (Chelsea Hotel - 2) - och sedan har vi fyra städer som INGEN hittade, och alla finns faktiskt med i samma låt - Tokyo, Rome, Aberdeen och Adelaide (alla i Waves in the Air - 0)!

Städer som givit namn åt andra saker: Washington (Washington Square, 5:e Avenyn - 2), Chelsea (Chelsea Hotel i låten med samma namn - 2 - Chelsea är en stad i Quebec, Kanada), Memphis (en man vid namn Memphis-Kjell nämns som hastigast i Tillsammans - 0), samt Dannemora (Dannemora Kyrka, Fyrisån - 0).

Sedan finns det lite mer tveksamma fall där städer råkar heta samma sak som andra saker - lyckligtvis har ingen kommit med ett sådant här förslag i tävlingen, så de blir alla överkurs. Både för Tennessee och Mississippi (Fångad som ett djur) finns det städer med samma namn, i Illinois och Missouri, respektive - och dessutom finns ett Minnesota City i delstaten Minnesota (som nämns i Fifth Avenue). Lite mer långsökt finns även städer som heter Armstrong (Ontario, Kanada) och Apollo (Pennsylvania samt ytanför Johannesburg i Sydafrika), båda namnen nämns i Hjul snurrar runt. Pierre (Hotell Pierre nämns också i 5:e Avenyn) är huvudstaden i South Dakota, även om hotellet är uppkallat efter grundaren.

Kontentan? Ingen som deltog missade Stockholm, Flen är mer populärt än Uppsala och den engelska skivan From Here to Eternity borde ges ut på nytt. Bra jobbat alla som var med och tävlade - och för er som inte vann, missa inte chansen att köpa en blinkande box via densvenskasynten!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Påminnelse och video
Postad 18:42 27/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Video, Tävling

Det börjar dra ihop sig för chansen att vinna boxen! Dessutom: en snygg video från studion!

Lite mindre än 48 timmar kvar nu att delta i utlottningen av en blinkande box! Vi vill ha namnet på tre städer som förekommer i Adolphson & Falks texter, samt vilka låtar du har hittat dem i. För utförligare regler, se förra postningen! Har du redan skickat in ett svar men inte fått en bekräftelse så skicka igen - undvik ryska bokstäver och ordet Viagra i ärenderaden så ökar dina chanser att komma med i utlottningen markant! ;-)

Dessutom - kolla in den grymt snygga HD-videon från ett studiorep av Gjord för mig! Du hittar den på http://www.youtube.com/watch?v=-LDcBTP9Kz0&hd=1!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Recension och tävling - 101010!
Postad 20:53 20/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Foto, Recension, Tävling

En utförlig recension av den nya boxen - och chans att vinna ditt eget exemplar av den begränsade, blinkande upplagan!

Så har den då äntligen kommit – 101010 - Adolphson & Falks efterlängtade samlingsbox – återutgivningen av de fyra åttiotalsalbumen som både nya och gamla fans har efterlyst länge. Så fort jag fick boxen i handen så kände jag spontant att det är en solid och stadig box – den blinkande boxen väger in på knappa halvkilot, och det har inte sparats på varken design eller produktionskvalité. Boxen är formgiven av Anders Ermalm som även var den som designade omslagen på de fyra albumen när de först gavs ut, och han har gjort ett solitt jobb med att blanda de gamla, kända formerna och bilderna med nya grafiska element och nya vinklingar. På det hela taget är det en snygg box – den är gjord för att hanteras och sparas.

Som troligen är bekant vid det här laget finns boxen i två upplagor – en ”vanlig” och en version med en inbyggd blinkande blå lysdiod som är begränsad till 250 numrerade exemplar som inte kommer gå att köpa i vanliga butiker, utan endast vid live-evenemang eller via bandets egen nätbutik på densvenskasynten.se. (De lägst numrerade boxarna (001-010) kommer man att hålla lite på för att lite längre fram göra något speciellt med dem.) Båda boxarna innehåller samma material, den enda skillnaden är elektroniken (och priset, såklart). Vill du ha chansen att vinna en blinkande box? Läs vidare...!

När man öppnar boxen finner man så de fyra klassiska skivorna – Med rymden i blodet, Över tid och rum, I nattens lugn och Det svåra valet – i digipack, samt en bok på åttio sidor vid namn Den svenska synten. Boken, med sina många bilder, innehåller en riklig historia om Adolphson & Falk genom åren och fokuserar inte bara på de två musikanter som givit namn åt bandet, utan den skriver även en hel del om Greg FitzPatrick, LG Nilsson och Dagge Lundquist som alla tre på olika sätt har påverkat bandets sound genom åren. Skapande- och inspelningsprocesserna beskrivs ur flera olika vinklar och manar nästan fram en bild av Adolphson & Falk som en levande organism där åsikter och infall från alla medlemmar i slutänden bakas ihop till en skiva. Vi får även en historia om varje album och de singlar som spunnits loss från dem, en diskografi och – till mångas glädje – texterna till alla låtarna i boxen (alla utom en, om man ska vara nogräknad).

De fyra albumen innehåller, förutom samma låtar som sina föregångare, en hel hög med bonusspår – närmare bestämt 22 stycken! Dessa har i de flesta fall lagts in på de album de ligger närmast i tiden för att skapa någon sorts kronologi; även om det inte stämmer helt så är det nära nog. Vissa föredrar att ha bonusspåren separata från albumen i sådana här boxar, men jag tycker det fungerar fint; Rum för dig hör ihop med Blinkar blå, och då bör de ligga på samma skiva. Alla låtar är helt ommastrade av Dagge Lundquist tillsammans med LG Nilsson och resten av gänget, och i vissa fall är skillnaden rent påtaglig.

Om vi börjar från början, med Med rymden i blodet, så kommer första bonusspåret direkt – Blinkar blå är första låten på skivan; därefter följer hela originalskivan och sedan kommer inte mindre än sju bonusspår – de låtar som spelades in för Sveriges Radios Eldorado och som tidigar har funnits tillgängliga som singlar, singelbaksidor eller på Eldorados samlingsskiva Stjärnornas musik. Här har Dagge jobbat ordentligt och fått fram en dynamik som saknats på originalskivorna – åtminstone på de låtar som fanns på Eldorado-samlingen. Och ja, självklart finns originalversionen av Mer jul med bland Eldoradospåren.

Över tid och rum har fått en lite luftigare känsla – en del låtar som tidigare har känts lite fyrkantiga har nu lite större rymd, och liksom på första skivan får vi ett antal bonuslåtar – för andra gången får vi Mer jul , nu i den klassiska version som fortfarande är en svensk favorit under vintermånaderna, men även den mindre kända (men inte desto sämre) baksidan Julen är en härlig tid. Dessutom får vi Adolphson & Falks kortaste låt någonsin – Metrosynth – samt den akustiska versionen av Tyngdlös som släpptes på singel 2007. Man har även stoppat in den datasignal som fanns på ursprungsskivan, så för den som känner sig hugad så är det bara att gräva fram den gamla Atarin ur vindsförrådet...

Den tredje skivan, I nattens lugn har även den fått mer stuns – instrument och stämmor som tidigare drunknat i Greg FitzPatricks arrangemang verkar ha lyfts fram lite mer, och det känns på det hela taget som en något ljusare skiva än den var i original. Bonusspåren på den här skivan är få; bortsett från singelversionen av Nu lever jag igen (som även fanns med på den ursprungliga CDn) och dansmixen på samma låt från 1996 får vi singelmixen av Någon (signerad Michael B. Tretow) och en intressant skapelse som heter Synt-rock hämtad från tidningen Slitz sommarkassett 1986, en av de mest svårhittade Adolphson & Falk-inspelningarna – åtminstone före oktober 2010.

Sista skivan i boxen är den mer tematiska Det svåra valet som också fått varsam behandling av Dagge Lundquist. Även om vissa låtar på skivan är bra nog att stå helt för sig själva så är det här en skiva där helheten är större än summan av delarna i mitt tycke. Låtarna flyter in i varanda vartefter vi får följa med en storstadsmänniska på en vanlig dag i hans liv, från väckarklockan till TV-fåtöljen. Vi väcks ur vår slummer till bonusspåren där rockmixen på Gatornas armé inleder, och det är också den enda variant vi får på en av låtarna från albumet. Sedan kommer två nyproducerade spår – den helt nyskrivna Gjord för mig, inspelad tidigare i år, och en ny mix på 1-0-0-1-0 (med sångpålägg av Fiona FitzPatrick, Gregs dotter, för den som är intresserad). Därefter kommer en tredje version av Mer jul – den här gången är det jubileumsversionen från 1991 och sen är det slut på det roliga. Trodde ni ja – för den som ger sig till tåls finns det ytterligare ett bonusspår. Vi återkommer till LG bakom allt i en egen artikel lite senare...

Sammanfattningsvis: Boxen är kärleksfullt remastrad och ihopsatt med tanke på bandets fans. I den får vi tillgång till bandets hela åttiotalsproduktion på svenska, minus singeln Cinema (som gjordes innan teamet vi känner som Adolphson & Falk började jobba tillsammans, så den må väl vara ursäktad), några enstaka singel-/maxiversioner samt den ratade (men i mitt tycke helt OK) melodifestivalslåten När morgondagen gryr från 1985. Bortsett från dessa få undantag finns allting där, samlat och avpolerat. Ett gediget paket åttiotalsmusikhistoria, helt enkelt.För att vinna ditt eget ex av den blinkande boxen, nummer 123/250 för att vara exakt, krävs det att du kan din Adolphson & Falk-historia. Vi vill ha NAMNEN PÅ TRE STÄDER som förekommer i bandet texter (inte nödvändigtvis på skivorna i boxen) och vilka låtar de kommer ifrån. (Notera att det måste vara riktiga namn på städer, ordet ”vara” är inte samma sak som orten Vara, till exempel. Skicka ett mail med ditt svar, ditt namn/adress och din epostadress till tavling@adolphson-falk.com senast fredag 29/10 klockan 12.00 svensk tid så drar vi en lycklig vinnare från de rätt inkomna svaren under helgen! Det finns en del att välja på, men man kanske får fundera lite. Lycka till! (Vår bedömning om vad som är ”rätt svar” och vem som har vunnit är slutgiltig.)

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Vinn en blinkande box + signering i Stockholm
Postad 08:58 13/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Tävling

Missade du chansen att gå på spelningen i Stockholm i söndags? Här får du tre chanser till att få tag på en av de 250 signerade, blinkande boxarna!

Alternativ 1: Playground Music lottar ut hela FEM blinkande boxar till de som skriver ner sina bästa Adolphson & Falk-minnen på tävlingssidan. Sista datum för att delta är den 20/10!

Alternativ 2: Adolphson & Falk signerar idag boxen på Bengans, Drottninggatan 20 i Stockholm. De har lovat att ta med sig lite blinkande boxar också - ta chansen att träffa dem in person och tacka dem för att de har förgyllt ditt liv!

Alternativ 3: If all else fails så kommer även vi här på adolphson-falk.com att lotta ut en signerad, blinkande box, troligen framemot slutet av nästa vecka. Håll utkik här så kommer mer detaljer!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Tävlingen avgjord!
Postad 19:23 17/11 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

En man och en kvinna vann varsitt signerat exemplar av CDn Vidare i vår tävling... var en av dem du?

Dragningen i vår tävling är nu äntligen klar - och vi har två (förhoppningsvis) glada vinnare som får varsitt signerat ex av Vidare skickat med posten!

Vi gratulerar...

Siv Andersson, Västerås, och
Fredrik öberg, Linköping

...som båda skickade in rätt svar på vår tävling!

Rätt rad?
1) Vad heter Adolphson & Falks hittills enda Tracksetta?
Rätt svar: c) Ifrån
2) Vad heter Adolphson & Falk i förnamn?
Rätt svar: a) Tomas och Anders
3) Vilken av följande titlar är INTE en Adolphson & Falk-LP?
Rätt svar: b) Från min radio

Tack till alla som som deltog och håll ögonen öppna inför nästa tävling!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Tävling - vinn en signerad CD!
Postad 19:45 5/11 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Tävling

Vi har två signerade exemplar av Vidare att lotta ut!

Vi har två ex av nya CDn Vidare, specialsignerade av herrarna Adolphson, Falk och Marcks, att lotta ut i vår första tävling. Vill du vinna ett exemplar? Allt du behöver göra är att skicka ett mail till vinn@adolphson-falk.com med de rätta svaren till frågorna nedan och din postadress så vi vet var vi ska skicka eventuell vinst - vi lottar ut två ex bland alla rätta svar, och dragningen sker 18:00 den 17:e november!

1) Vad heter Adolphson & Falks hittills enda Tracksetta?
a) Mer jul
b) Vidare
c) Ifrån

2) Vad heter Adolphson & Falk i förnamn?
a) Tomas och Anders
b) Torsten och Alfred
c) Torbjörn och Andreas

3) Vilken av följande titlar är INTE en Adolphson & Falk-LP?
a) Med rymden i blodet
b) Från min radio
c) I nattens lugn

Lycka till, och är det någonting du är osäker på så kan du alltid leta runt på sajten!

Det går inte att kommentera den här artikeln.